Welke kleur voor de tegels van je badkamer?

Welke kleur tegels voor de badkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Tegels in de badkamer zijn natuurlijk erg praktisch. Dat is een feit; daar is geen discussie over mogelijk. Daarnaast zijn ze nogal sfeerbepalend. Niet zo gek, als je bedenkt dat de ruimte in je badkamer voornamelijk bestaat uit tegels. De keuze voor de inrichting van de ruimte heeft vooral te maken met wat je ermee voor ogen hebt. Wordt het sober & clean, relaxed & sfeervol of juist opvallend en gedurfd … Welke stijl badkamer past bij jou en welke tegels horen daarbij? We geven je hier graag wat tips en trends.

Welke tegels in de badkamer?

Ga je tegels kopen voor de badkamer, dan is het uitgangspunt altijd de sfeer die je er wilt voelen. En die sfeer bepaal je onder andere met kleur, materiaal, dessin en afmeting van de tegels. Wil je het ruimtelijk hebben (of laten lijken), kies dan voor witte tegels, in een groter formaat voor de wand en voor een donkerdere kleur zoals grijs, donkerbruin of zwart op de vloer. Mag het wat knusser, dan zijn warme kleuren met een natuurlijke tekening en kleinere of smallere tegels een goede keus.

Wandtegels met decorrand

Opvallende accenten kun je aanbrengen door gewaagde kleuren of patronen te kiezen en te mixen en matchen met verschillende stijlen. Onderbreek wandtegels eens met een mooie decorrand of creëer opvallende accenten door mozaïektegels te (laten) verwerken. Door te spelen met kleuren en een mix van matte en glanzende tegels in verschillende afmetingen te gebruiken, krijg je vaak heel verrassende effecten.

Woontrends en badkamertegels

Woontrends dringen ook steeds meer door in de badkamer. De ruimte wordt meer een verlengstuk van je interieur, in plaats van een afzonderlijke en vooral praktische ruimte. Natuurlijk ga je niet elke paar jaar de tegels in je badkamer vervangen. Snel wisselende trends kun je heel goed met accessoires aanbrengen.

De trends voor badkamertegels van 2019 zijn divers. Enerzijds zijn er de woestijntinten, weelderig glanzende tegels met goudaccenten en ook tegels met tropische en botanische accenten onderbreken zowel wand- als vloertegels in de badkamer.

Strakke, moderne badkamer

Daartegenover is voor badkamers ook de grafische look populair, met strakke lijnen en patronen, geometrische figuren in combinatie met strak design sanitair bijvoorbeeld. Design badkamers kun je ook strak afstylen met grijze marmerlook tegels. Grijs is in de badkamerwereld een beetj het nieuwe wit. Ook gezien: mozaïek (nog steeds gewild) en smalle stroken en strips in diverse uitvoeringen, waarbij natuursteen imitaties populair zijn.