Wat zijn de kerstboom decoratie trends van dit jaar?

Wat zijn de kerstboom decoratie trends van dit jaar
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De kerstboom versieren, je kunt er super veel creativiteit in kwijt. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends en leuke ideeën. Er zijn van die mensen die elk jaar barsten van de inspiratie. Ben jij nou net niet zo iemand en kun je wel wat voorbeelden van kerstdecoratie gebruiken? Lees dan vooral even verder. We geven je in deze blog vast wat ideetjes voor de leukste kerstboom decoratie. Houd je niet van een kerstboom, maar wel van de gezellige kerstsfeer en feestelijke decoratie. Ook dan kun je je helemaal uitleven.

Een versierde kerstboom

Een versierde kerstboom is de meest traditionele manier van kerstdecoratie. Maar ook binnen tradities is altijd weer wat nieuws te vinden en te bedenken. Of je nu een echte kerstboom of een kunstboom hebt, de sfeer en je eigen touch geef je er natuurlijk aan door de kerstboom te versieren. Ga je kerstversiering kopen? Neem dan het volgende in elk geval mee.

Basics voor een versierde kerstboom

  • Kerstballen

Kerstballen kun je in vele soorten en maten kopen en ook in alle kleuren van de regenboog. Je kunt er alle kanten mee op. Diverse tinten uit een kleurfamilie, diverse bonte kleuren, naturel met natuurlijke materialen, elegant met zilver en wit of helemaal over de top in sprankelend goud.

  • Kerstslingers

Met slingers kun je de boom mooi opvullen. Ook slingers zijn er in verschillende uitvoeringen. Kies een bijpassende kleur of ga voor contrast. Kralenkettingen, guirlandes of linten geven ook een prachtig effect.

  • Kerstverlichting

Een versierde kerstboom is niet compleet zonder lampjes. Flonkerende lichtjes horen gewoon bij de donkere dagen rond kerst. Er is volop keus in lampjes, diverse kleuren licht, diverse vormen lampjes of bewegend licht zijn helemaal van deze tijd.

Wel kerstsfeer geen kerstboom

Ben je niet zo van de kerstboom, maar wil je wel de kerstsfeer in huis halen? Ook dan is er genoeg kerst decoratie om je huis in de kerstsfeer te brengen. Je kunt diverse woonaccessoires kopen die op kerst of winter geïnspireerd zijn, bijvoorbeeld kleedjes of kussenhoesjes. Ook kun je kerststallen en kerstfiguren in allerlei variaties kopen. En wat te denken van een mooie kerstster of guirlande met licht. Kerstlampjes en ballen hoeven niet per se in een boom. In een mooie schaal of vaas kun je ook prima kerstsfeer creëren. Ook een mooi gedekte kersttafel draagt bij aan het heerlijke, warme gevoel van kerst.

TIP voor kerst

Heb je geen plek voor een grote kerstboom, maar houd je wel van een versierde boom? Er zijn ook heel kleine kerstboompjes – formaat kleine kamerplant. Daar kun je ook wat versiering en lampjes in hangen.