Wat te doen in Barcelona op vakantie

Wat te doen in Barcelona
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De reden waarom Barcelona een van de plekken op aarde is waar iedereen aangenaam verrast wordt, is omdat je hier oneindig veel dingen kunt doen. Als je bijvoorbeeld van eten houdt, heeft de stad in totaal 20 Michelin-sterren, en als je cultuur wilt, heb je een onuitputtelijke keuze aan prachtige gebouwen en evenementen. Voeg aan Barcelona schone stadsstranden, een nachtleven van wereldklasse en zoveel geweldige winkels toe en je weet niet meer waar je moet beginnen. Maar geen paniek, in dit blog zetten we voor jou het beste van wat je in Barcelona kunt doen op een rijtje. Heb je nog geen tickets naar Barcelona? Kijk dan bij diverse prijsvergelijkers naar een goede deal.

1. Las Ramblas

Maak je geen zorgen over het feit dat de lokale bevolking deze promenade mijdt die loopt van Plaça Catalunya naar het Columbus Monument aan de waterkant. Als toerist is het gewoon een van die dingen die je moet doen in Barcelona. In de zomer wandel je in de schaduw van de hoge bomen en schuifel je door de menigte die langs levende standbeelden, straatartiesten, vogelverkopers en bloemenkraampjes loopt. Af en toe vang je zelfs de geur van wafels die er worden gebakken. Als je eenmaal aan het water gekomen bent, kun je de waterkant blijven volgen om het winkelcentrum Maremagnum of het aquarium van Barcelona te bezoeken.

2. Sagrada Família

Wat je hier kunt doen, is je avontuur in Barcelona laten beginnen door de dromerige werken van Antoni Gaudí te bewonderen. De basiliek is een project van ongelooflijke omvang dat slechts ongeveer driekwart is voltooid, meer dan 140 jaar nadat Gaudí er voor het eerst bij betrokken was. Als de torens klaar zijn, is dit het hoogste kerkgebouw ter wereld. De Sagrada Família combineert verschillende architecturale stijlen, waaronder Catalaans modernisme, art nouveau en Spaans laatgotisch, maar Gaudí’s meesterwerk tart dit soort definities wanneer je met open mond naar het plafond van het schip kijkt. Daarom is het bezoeken van dit gebouw een van de geweldige dingen die je moet doen in Barcelona.

Gaudi in Barcelona

3. De stranden van Barcelona

De stranden van Barcelona strekken zich kilometerslang uit. Het duurt een goed uur om te voet van Barceloneta naar Diagonal Mar te wandelen, maar het is een wandeling die zeker niet mag ontbreken op je lijstje van dingen die je wilt doen in Barcelona. Het zal je helpen de stad te begrijpen. De meest westelijke stranden zoals Sant Sebastià zijn drukker en toeristischer, maar worden ondersteund door het strakke, maar gezellige Barceloneta met trendy winkels, restaurants en bars met terrassen.

stranden van Barcelona

bron afbeeldingen: vinccihoteles.co (pinterest), dianamiaus.com (pinterest)