Wat te doen in Antwerpen?

Wat te doen in Antwerpen centrum
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is een kleine metropool, maar je vindt heel wat dingen om te doen in Antwerpen. Je zult je zeker niet vervelen! De stad herbergt absoluut een enorme schat aan avonturen, culturen en ervaringen! In de loop van de jaren tot vandaag hebben mensen de stad heel wat namen gegeven: de stad van diamanten, de stad van de mode, de stad aan de Schelde, de stad van Rubens en de havenstad. In dit blog hebben we een aantal leuke dingen verzameld om te doen in Antwerpen.

Het station van Antwerpen-Centraal

Wat je zou moeten doen in Antwerpen, is om te beginnen aankomen met de trein. Op die manier kun je alvast de architecturale schoonheid van het station Antwerpen-Centraal bewonderen. Nagesynchroniseerd als Europa’s meest romantische en ’s werelds mooiste treinstation, heeft deze ‘spoorwegkathedraal’ adembenemende kwaliteiten die perfect een mix van een moderne en oude constructie verbeelden. Enkele interessante feiten:

  • Het werd gebouwd tussen 1895 en 1905 ter vervanging van het oorspronkelijke eindpunt van de spoorlijn Brussel-Mechelen-Antwerpen.
  • Het heeft verschillende stijlen in ontwerp waardoor het vrij moeilijk is om het aan een bepaalde bouwstijl toe te wijzen.
  • Het bestaat uit een stalen platformdak (43 meter hoog) en een bakstenen stationsgebouw in een eclectische stijl. De hal is enorm en er worden hier vaak kunsttentoonstellingen gehouden.
  • Het heeft vier niveaus (2 niveaus zijn ondergronds) met 14 sporen.
station van Antwerpen-Centraal - wat te doen in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Antwerpen biedt heel wat winkelmogelijkheden. De Meir aflopen, is zeker iets wat je zou moeten doen in Antwerpen. Je kunt bijvoorbeeld starten in het gebied waar diamanten kunnen gekocht worden en zo richting Meir wandelen. Rond de Grote Markt en de Groenplaats vind je meer plaatsen om souvenirs te winkelen. In de buurt van de Groenplaats is een ander winkelcentrum, het moderne Grand Bazaar Shopping Center met 50 winkels.

wat te doen in Antwerpen

Ga op culinaire ontdekkingsreis

België heeft heel wat variëteiten in zijn wafels. Drie van de meest voorkomende zijn: Luikse wafels, Brusselse wafels en Galettes-campinoises. Probeer ook de heerlijke Belgische bieren! Behalve de beroemde trappistenbieren, probeer De Koninck, het bier van Antwerpen. Proef ze bij respectievelijk Paters Vaetje of Kulminator. Als dat niet het geval is, kun je elk restaurant of café in het stadscentrum binnenstappen, want deze bieren zijn overal verkrijgbaar. Voor een chique avondje uit eet je bij De Peerdestal of Het Pomphuis (zorg ervoor dat je de Belgische runderstoofpot gemengd met bier probeert), gevolgd door drankjes bij Pelgrim – een uniek ‘ondergronds’ kelderrestaurant dat je een gevoel van exclusiviteit geeft vooral met zijn schilderachtige en authentieke middeleeuwse setting.

bron afbeeldingen: werkaandemuur.nl (pinterest), belgium.beertourism.com (pinterest)