Wat kost een zorgverzekering?

Wat kost een zorgverzekering
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wat is de beste zorgverzekering? Aan het eind van het jaar is het vaak deze vraag die je jezelf stelt. Of die je jezelf in elk geval zou moeten stellen … Jaarlijks kun je vanaf medio november tot en met 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kan maar één keer per jaar, dus je wilt wel zeker weten dat je een betaalbare zorgverzekering kiest. En een zorgverzekering met goede dekking natuurlijk. Gelukkig hoef je niet helemaal zelf op zoek in het woud aan zorgverzekeraars waaruit je kunt kiezen. We zetten een en ander voor je op een rijtje.

Voorbeeld premie kosten zorgverzekering

Een basisverzekering met standaard eigen risico van 385 euro (met vrije zorgkeuze) is er vanaf circa 116 euro per maand; zonder vrije zorgkeuze is dat rond de 100 euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie zorgverzekering. Hoeveel je uiteindelijk betaalt, hangt onder meer af van je aanvullende verzekeringen. Aanvullende pakketten zijn in dit voorbeeld mogelijk van basis tot uitgebreid en lopen van 10 tot 40 euro.

Een keer per jaar overstappen

Het loont altijd de moeite om aan het eind van het jaar te kijken of je zorgverzekering nog wel bij je past. Door de jaren heen zijn er heel wat zorgverzekeraars bijgekomen. Hierdoor is de keus heel groot en de verschillen – en overeenkomsten – soms ook. De keus is dus divers, maar dit maakt het voor sommige mensen ook lastiger. Gelukkig zijn er handige vergelijkingssites die zorgverzekeringen voor je vergelijken. De beste zorgverzekering 2020 kan je vinden via de link.

Makkelijk kiezen voor de beste zorgverzekering

Bij een vergelijkingssite met zorgverzekeraars krijg je op basis van jouw wensen en jouw profiel een beter overzicht van goede zorgverzekeringen voor jou. Je krijgt op zulke websites een lijstje met een voorgeselecteerd aantal zorgverzekeraars. Een overzicht op prijs bijvoorbeeld van de aanbieders die het beste bij jou passen. De keus is dan wat kleiner en kiezen wordt dan meestal wat gemakkelijker. Soms kun je ook meteen een offerte op maat in je mailbox krijgen.

Korting op zorgverzekering

Er zijn ook zorgverzekeringen die speciaal zijn samengesteld voor specifieke doelgroepen. Vaak ben je voordeliger uit als je behoort tot een doelgroep. Zorgverzekeraars kunnen dan een collectiviteitskorting aanbieden. En je weet dat er in de dekking rekening is gehouden met jouw situatie. Studenten kunnen kiezen bijvoorbeeld kiezen voor de beste zorgverzekering voor studenten.