Wat kost een LED spot?

Wat kost een LED spot
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Overweeg je om led spots te kopen, maar weet je niet precies waar je aan begint? Dit blog geeft je een idee van de kosten.

De installatiekosten voor LED-verlichting

Het hangt er echt van af wat je van plan bent te doen. Wil je bestaande lampen vervangen door LED of nieuwe LED-verlichting installeren, zoals bijvoorbeeld een plafondlamp met sensor? Het goede nieuws is dat het installeren of vervangen van LED-verlichting steeds betaalbaarder wordt.

Wat betreft de installatiekosten, mag je verwachten dat een elektricien 5 tot 20 minuten per led inbouwspot nodig heeft voor een eenvoudige vervanging. Het installeren van nieuwe spots is een grotere klus die meestal gepaard gaat met toegang tot de plafondholte en het installeren van nieuwe bedrading. Dit kan 2 tot 3 uur per kamer duren, afhankelijk van het aantal lampen dat wordt geïnstalleerd. Een goede manier om een ​​nauwkeurig idee van de kosten te krijgen, is door een reeks offertes te krijgen van elektriciens. Zo krijg je een idee van de huidige markttarieven.

Waarom LED-verlichting installeren?

Laat de kostprijs voor het upgraden naar LED je zeker niet tegenhouden. LED-verlichting heeft een aantal voordelen, waaronder:

  • LED-verlichting is extreem energiezuinig (tot 85% goedkoper in gebruik dan een gloeilamp);
  • Ze produceren relatief weinig warmte (in vergelijking met andere lampen);
  • Ze hebben een indrukwekkende levensduur(meer dan 35.000 uur is niet ongebruikelijk);
  • Zelfs al is LED-verlichting nog steeds duurder dan andere lampen. De prijzen dalen jaar na jaar en het is waarschijnlijk dat ze binnenkort de standaard verlichtingskeuze in onze huizen zullen zijn.

De werkelijke kostprijs voor LED-verlichting

Wanneer we het hebben over de feitelijke kostprijs van verlichting (zonder installatie), komen de energiezuinige LED-lampen in beeld. Ze hebben een levensduur van duizenden uren. Dit betekent dat een LED-lamp heel wat jaren licht zal blijven produceren met een optimale capaciteit, in vergelijking met een gloeilamp. Bovendien koop je ze goedkoop bij besled.nl.

De gemiddelde kostprijs voor LED-spots ligt tussen 6 en Є 30 per spot, zelfs lager als je ze per pakket koopt. In aankoop zijn ze dus duurder dan gloeilampen die misschien iets meer dan een euro kosten. LED’s zijn ook duurder omdat het ontwerp en het aantal lumen een rol speelt. Maar vergeet vooral niet dat gloeilampen meerdere keren vervangen moeten worden. In feite komt LED-verlichting installeren dus neer op een enorme besparing. En dan hebben we nog geen rekening gehouden met je electriciteitsrekening die een stuk lager is als gevolg van een verbeterde energie-efficiëntie met LED-verlichting in je huis! Wil je LED-verlichting combineren met smart? Dan zijn de HUE lampen zeker iets voor jou. Kijk hier voor de beste Philips Hue aanbieding.