Wat heb je nodig om te kamperen?

Wat heb je nodig om te kamperen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Waar de één een doorgewinterde kampeerder is en elk jaar met zijn tentje of caravan op pad gaat, staat de ander daar huiverig tegenover. Dat is zonde, want kamperen geeft je een groot gevoel van vrijheid. Het brengt je dichter bij de natuur. Ben je wel in voor wat gezelligheid? Een praatje met je nieuwe buren is zo gemaakt. Met onze tips begin jij vol enthousiasme aan je eerste kampeeravontuur.

Begin bij de basisuitrusting

Ben je een beginnende kampeerder, dan hik je best aan tegen de investering in kampeerspullen. Op veel campings kan je compleet ingerichte tenten en caravans huren. Wil je toch zelf op pad? Je hoeft niet alles meteen aan te schaffen. Ga voor een basis in de vorm van een slaapzak, luchtbed of matje en kampeerstoelen. Ook zijn lichtgewicht potten, pannen en hangmatstandaard handig op de camping. In volgende vakanties breid je je uitrusting verder uit en ontdek je wat voor jou onmisbaar is op de camping.

Een goede campingstoel is onmisbaar

Een stijve rug na een weekje kamperen behoort echt tot het verleden. De campingstoelen van tegenwoordig zijn heel comfortabel. Voor iedere kampeerder is er een geschikte stoel. Of je nu uren op je stoel doorbrengt voor je caravan of rondreist met je tent en juist op zoek bent naar lichtgewicht stoelen. Ook als je minder mobiel bent zijn er ergonomische stoelen met een extra hoofdkussen, lendensteunen en uitgebreide armleuningen. Ideaal als je rugklachten hebt. Een kampeerstoel gebruik je om te zonnen, maar ook om in te lezen of als stoel bij de tafel tijdens het eten. In een stoel die verstelbaar is, kan je languit liggen zonnen en daarna rechtop zittend je maaltijd gebruiken. Let bij de aankoop van je campingstoel op of deze makkelijk in- en uit te klappen is, want dat zal je regelmatig doen.

Lekker slapen

Weer uitgerust aan je dag beginnen is ook op de camping belangrijk. Je vakantie is tenslotte bedoeld om bij te tanken. Ook in de zomer kan het ’s nachts flink afkoelen. Zorg daarom voor een warme slaapzak. Om afkoelen te voorkomen gebruik je een slaapmatje in plaats een luchtbed. Een schuimrubberen matje warmt snel op. Verblijf je in een warm gebied, dan is een luchtbed ook voldoende.