Tips voor een uitnodigende en stijlvolle moderne tuin

moderne tuin tip
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Tot het uiterste genomen kunnen de strakke materialen en de minimalistische benadering van een moderne tuin soms koud of onuitnodigend lijken. Maar de nadruk van het moderne ontwerp op het creëren van een georganiseerde ruimte en het respecteren van niet-versierde materialen heeft het potentieel om een omgeving te creëren die niet alleen vriendelijk en uitnodigend aanvoelt, maar ook gepersonaliseerd en kunstzinnig. In dit blog delen we onze tips over het ontwerpen van een moderne tuin voor hen die houden van eigentijds en een gastvrije levensstijl.

Kies voor een natuurlijke, losse plantstijl

Netjes georganiseerde lijnen van stijve, sculpturale planten zijn de norm in veel moderne tuinen, alsof de architect de minimalistische structuur van het gebouw ook aan de buitenruimtes wilde opleggen. Dit soort plantstijl in een moderne tuin verwerpt echter elke relatie met de natuurlijke. Er is geen reden om vast te houden aan strakke planten in een moderne tuin. Wanneer je planten een losse en levendige uitstraling hebben, geven ze een gevoel van speelsheid, levendigheid en warmte aan je moderne tuin.

moderne tuin - natuurlijke, losse plantstijl

Voeg bloemen toe

Vaak zie je niet veel vaste planten in moderne tuinen, en het is onduidelijk waarom mensen hiervoor opteren. De kleuren van bloemen warmt een moderne tuin op en combineert bijzonder goed met de kleur van siergrassen. Vaste planten kunnen er misschien een beetje los en rommelig uitzien, maar je moet ze dan ook heel strategisch gebruiken, bijvoorbeeld om een hoek of een loopbrug te verzachten.

Gebruik planten om je moderne tuin met zijn omgeving te verbinden

Planten met gewaagde silhouetten hebben een strakke uitstraling die bij de architectuur past. In een moderne tuin lost de aanplant bijna op in de omringende natuurlijke omgeving. Vaak heeft een moderne tuin een prachtige achtergrond, bijvoorbeeld een oevergebied in de buurt van een beek of rivier. Als dit bij jou het geval is, probeer het uitzicht te integreren in je moderne tuin – alsof het een wandtapijt is aan de muur. In de buurt kun je bijvoorbeeld weelderige planten of siergras planten, zodat het geheel niet aanvoelt als een steriel landschap, maar in elkaar vloeit.

planten voor moderne tuin

bron afbeeldingen:  wanitamalas.com (pinterest), myblogika.com (pinterest)