Koolhydraatarme lunch: eenvoudig te maken en een gezonde keuze

Koolhydraatarme lunch
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is lunchtijd en je hebt honger. Iets snel en gemakkelijk pakken is verleidelijk, maar niet altijd het gezondste alternatief op de lange termijn. Een koolhydraatarme lunch meenemen naar het werk is om vele redenen geweldig. Een zelfgemaakte koolhydraatarme lunch kost een fractie van wat je zou eten in een restaurant. Bovendien biedt het je meer keuze, omdat een menukaart in een restaurant beperkt is en mogelijk zelfs weinig koolhydraatarme lunches aanbiedt. Een andere reden om zelf een koolhydraatarme lunch te bereiden, is dat je je dieet kunt aanhouden en als je hierbij restjes gebruikt, dan heb je ook nog eens minder huishoudelijk afval.

Wees creatief met restjes

Restjes zorgen voor de beste koolhydraatarme lunch. Maar wat moet je kiezen? Welnu, dit hangt natuurlijk af van wat je graag eet en of je je koolhydraatarme lunch kunt opwarmen of niet. We raden gerechten aan die in grote porties kunnen worden bereid, en nadien verdeelt in porties en invriest. Als je geen inspiratie hebt, bekijk dan online de keuze in groentetaarten. Dit zijn geweldige voorbeelden van een koolhydraatarme lunch. Bovendien kunnen ze warm of koud worden gegeten, afhankelijk van je voorkeur.

Wees creatief met restjes - lunch

Salades als koolhydraatarme lunch

Salades kunnen ook handig zijn, wat trouwens een geweldige manier is om gebruik te maken van overgebleven groenten of vlees. Voeg kip, vlees, vis en misschien een ei of twee toe en je hebt een geweldige maaltijd. Geen inspiratie en op zoek naar een koolhydraatarme lunch voor je werk? Een gezonde zelfgemaakte kipsalade geserveerd in een avocado in plaats van met brood is een absolute aanrader als koolhydraatarme lunch. Bovendien maak je met dit recept genoeg kant-en-klare koolhydraatarme lunches voor de week! Het is wel aangeraden om de dressing die je van plan bent toe te voegen in een aparte container te bewaren. Hierdoor voorkom je dat je salade vochtig wordt en minder smakelijk is.

Salades als koolhydraatarme lunch

De dag ervoor extra veel koken

Een derde optie is om een extra hoeveelheid te koken van wat je voor het avondeten maakt en dat de volgende dag mee te nemen. Misschien een van de koolhydraatarme lunch ovenschotels? Online kun je heel wat inspiratie vinden over een koolhydraatarme lunch. Gewoon wat googlen en elke dag eet je iets anders en gezond!

bron afbeeldingen: projectmealplan.com (pinterest), keto.cookingfive.com (pinterest), eatwell101.com (pinterest)