Kies jij ook voor een troffelvloer?

Kies jij ook voor een troffelvloer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Troffelvloeren zijn vloeren die enorm sterk, krasbestendig en slipvast zijn. Verder zijn het net als bijvoorbeeld gietvloeren, vloeren die gemakkelijk te onderhouden zijn. Door deze verschillende eigenschappen wordt het vaak ook bedrijfsmatig toegepast. Tegenwoordig zijn deze vloeren ook steeds populairder in de woonkamer van de gemiddelde consument. Een troffelvloer is gemakkelijk schoon te krijgen en is populair door de looks. 

Waar wordt een troffelvloer vaak toegepast?

Er zijn verschillende gelegenheden waarbij er gebruikgemaakt wordt van een troffelvloer. Dit zijn vaak gelegenheden  waarbij het gewenst is om vloeren te hebben die goed gereinigd kunnen worden. Dit kan zijn bij een dokter- of tandartspraktijken, ziekenhuizen, industriële omgevingen. Doordat deze vloeren uitstekende eigenschappen hebben zie je ze vaak terug op plekken zoals hierboven vermeld. Maar buiten deze plekken om zie je ook steeds vaker een troffelvloer voorbij komen bij nieuwbouwwoningen. Dit komt omdat de generatie van nu deze industriële look goed kunnen waarderen en er veel plezier aan beleven. 

Wat kost een troffelvloer 

Een troffelvloer kost gemiddeld tussen de zestig en tachtig euro per vierkante meter. Het hangt ervan af hoeveel vierkante meter vloer je wilt laten doen. Hoe meer vierkante meter je wilt laten doen hoe minder je uiteindelijk betaald per vierkante meter. Ook hangt het ervan af in wat voor een ruimte de vloer gelegd moet gaat worden. Als het een ruimte in de vorm van een rechthoek is zal je minder kwijt zijn dan wanneer je een ruimte hebt met veel hoeken. Het kan een goed idee zijn om bij verschillende aanbieders offertes op te vragen. Als je dat doet zul je namelijk zien dat je gemakkelijk en snel de juiste bedrijven vindt die je kunnen helpen met het leggen van een troffelvloer. Ook kom je zo het bedrijf tegen waarbij je het minste betaald. Op het moment dat je een vloer als dit wilt gaan laten leggen moet je er rekening mee houden dat het een aantal dagen in beslag kan nemen. 

Meer informatie vind je bij de gietvloer experts van G-vloeren!

Veel verschillende soorten vloeren

Bij het uitzoeken van een vloer kan je er achter komen dat je tegenwoordig veel keuze hebt. Het kan lastig zijn om de juiste vloer uit te zoeken. Het kan daarom goed zijn om jezelf wat inspiratie op te laten doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je veel woonbladen leest. Hierin komen de trends van het moment naar voren en hier zie je enorm veel verschillende vloeren voorbij komen. 

Mede hierdoor kom je op nieuwe ideeën voor je nieuwe vloer. Ook de prijs kan een grote rol spelen voor het bepalen van je nieuwe vloer. Zo kan een vloer je kapitalen kosten, dit hoeft echter niet. Je hebt veel verschillende vloeren die op elkaar lijken, maar je hebt ook vloeren die op elkaar lijken en toch allebei relatief goedkoop of juist duurder zijn. De enige manier om hierachter te komen is door middel van het gesprek aan te gaan met bedrijven die vloeren leggen. En door middel van het opvragen van offertes. Zo kun je precies zien wat een goede prijs vloer voor jou is.