De populairste keuken trends

keuken trends
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Keukens zijn in de loop van de jaren veel veranderd en er zijn al heel wat keuken trends gepasseerd. Technologische vooruitgang en veranderende sociale dynamiek hebben enorm bijgedragen aan de opkomst van de moderne keuken met nieuwe keuken trends. Vandaag is er een veel grotere focus op open conceptwoningen die rond de keuken draaien, zodat iedereen samen kan zijn. Zoals bij alle moderne keuken trends, zijn schone en eenvoudige stijlen favoriet geworden voor huiseigenaren waarbij natuurlijk licht een essentieel aspect wordt van de algehele uitstraling en functie van de keukenruimte. Welke de laatste trends zijn, lees je hier.

Slimme keukens

Technologie is volledig in de laatste keuken trends opgenomen en niet alleen in de vorm van mooie gadgets en apparaten. Tegenwoordig kun je een keuken hebben waar technologie in elke functie en elk apparaat is geïntegreerd – van de kranen tot de koelkast en de verlichting. Dit noemen we een slimme keuken. Slimme keukens zijn een evoluerend aspect in keuken trends, omdat ze meegaan met de technologische vooruitgang. In feite zijn veel keukens vandaag de dag slim gebouwd. Voor oudere keukens kunnen sensoren, slimme gadgets en andere apparaten worden toegevoegd voor het gemak van de huiseigenaar. Vergeet niet je verlichtingssysteem bij te werken, zodat je alle lichten vanaf je smartphone of tablet kunt bedienen.

populairste keuken trends

Hoewel witte kasten een klassieke uitstraling hebben die in bijna elke vorm van keukenstijl kan worden gebruikt, zien we ze langzaam verdwijnen! Bij de laatste keuken trends zie je eilanden en kasten in een verscheidenheid aan kleuren. Het zal je verbazen hoe goed donkere keukenkasten tot uiting komen in een keuken en de ruimte kunnen verbeteren met zijn dramatische en luxueuze uitstraling. Donkere keukenkasten verbeelden volledige elegantie en een diepe, rijke, luxueuze sfeer die de andere opties gewoon niet hebben.

keuken trends - kleur van de kasten

Gestroomlijnde ontwerpen, materialen en texturen

Hoewel stijlen als landschap en modern nog steeds populair zijn, kiezen steeds meer mensen voor een gestroomlijnd ontwerp en alternatieve materialen voor keukens. Stressvrije omgevingen zijn ook wat je graag thuis zou willen hebben, wat meestal eenvoud betekent. Ook het verwijderen van bovenkasten is de laatste jaren een van de groeiende keuken trends geworden, omdat het de ruimte opent waardoor je keuken veel groter en helderder lijkt. Hierdoor kun je de aanrechtruimte productiever gebruiken.

bron afbeeldingen: decoist (pinterest), essahouz (pinterest), elonahome (pinterest)