Gezonde snacks voor een goede balans

gezonde snack eten
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De effecten van tussendoortjes op het gewicht worden niet goed begrepen, sommige studies tonen aan dat het wordt geassocieerd met gezond gewichtsbehoud en anderen met gewichtstoename. Sommige van deze verschillen zijn waarschijnlijk te wijten aan wat je eet. Onder gezonde snacks vinden we bijvoorbeeld fruit en magere yoghurt en de niet gezonde snacks, met veel verzadigd vet en suikers, bijvoorbeeld chocolade, taart, koekjes en ander gebak. Dit is belangrijk omdat het eten van deze minder gezonde snacks kan worden geassocieerd met een hoog lichaamsvet.

Kies voor gezonde snacks

Sommige mensen nemen gezonde snacks in hun dieet op en anderen niet. We begrijpen niet helemaal waarom dit zo is, maar wetenschappers hebben gesuggereerd dat dit te wijten kan zijn aan vele factoren, zoals het hongergevoel van een persoon, hun omgeving (welke voedingsmiddelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn), hun sociale cultuur (bijvoorbeeld wat hun vrienden en familie meestal doen) en hoeveel ze eten tijdens de maaltijden. Als je tot de mensen behoort die niet zonder een tussendoortje kunnen, kies dan verstandig en kies voor gezonde snacks!

Gezonde snacks

Opnemen van snacks in je dieet

Als je gezonde snacks aan je dieet toevoegt, kunnen ze een nuttige bijdrage leveren aan je energie- en voedingsbehoeften en essentiële voedingsstoffen leveren, zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. De sleutel is om vooral gezonde snacks te kiezen (die minder verzadigd vet, zout en/ of suiker bevatten en een goede bron van vitaminen, mineralen en vezels zijn) en uiteraard om ook hierin niet te overdrijven.

Blijf bij gezond

Gezonde snacks toevoegen, kan bijvoorbeeld door je fruit- en groente-inname te verhogen of wat noten in je dieet op te nemen. Als je goed nadenkt over de manier en waarom gezonde snacks in je dieet passen, kun je ervoor zorgen dat je energie-inname (de totale hoeveelheid calorieën die je nodig hebt) niet te hoog is en dat de verscheidenheid aan voedingsmiddelen en dranken die je inneemt als gezonde snack evenwichtig blijven.

Blijf bij gezonde snacks

bron afbeeldingen: simplyquinoa.com (pinterest), society19.com (pinterest)