Gezondheidsvoordelen van gezonde koek

gezonde koek
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heel wat mensen vragen zich af het beter is om drie maaltijden per dag of de hele dag door te eten met af en toe een gezonde koek als tussendoortje. Zoals zoveel dingen met voeding, hangt het ervan af – er is geen enkele manier van eten die bij iedereen past. Een gezonde koek tussendoor kan nuttig zijn voor mensen met bloedsuikerproblemen, mensen die willen afvallen en zeer actieve mensen. Vaker eten is belangrijk voor jonge kinderen omdat hun maag vrij klein is en hun energiebehoeften hoog zijn. Kies een gezonde koek voor jezelf en je kinderen en plan vooruit om ervoor te zorgen dat jullie gelukkig zijn met een gezonde koek als tussendoortje en genoeg energie hebben om te verbranden.

Wat is een gezonde koek?

Er zijn heel wat gezonde koeken op de markt te verkrijgen en als je wat kookvaardigheden hebt, kun je met gemak zelfs je eigen gezonde koek bakken. Om een voorbeeld te geven: de Australische anzac koek. Er wat discussie over waarom deze goudkleurige koekjes met haver zo patriottisch zijn, maar het lijkt te zijn omdat deze gezonde koek vaak in zorgpakketten naar soldaten in Gallipolli werden gestuurd. De reden waarom deze koekjes gezond zijn, komt in de vorm van de havermout. Ze bevatten dus meer vezels dan andere koekjes, wat belangrijk is voor de darmgezondheid en een gezonde darmwerking en ze kunnen helpen om je iets langer zonder tussendoortje te houden. Bovendien is deze gezonde koek eenvoudig zelf te bakken.

Gezondheidsvoordelen van gezonde koek

Voordelen van een spijsverteringskoekjes

Een gezonde koek voor de spijsvertering verbetert niet alleen onze spijsvertering, maar het kan ook onze algehele gezondheid verbeteren. Spijsverteringskoekjes bevatten meer natriumbicarbonaat en bakpoeder dan normale koekjes. En zoals je weet werkt zuiveringszout als een maagzuurremmer, dus het voorkomt op natuurlijke wijze maagzuurproblemen. Bovendien vermindert deze gezonde koek ook maagproblemen. Als je deze gezonde koeken eet, zul je geen branderigheid of pijn in de buikstreek voelen. Bovendien biedt een gezonde koek een oplossing voor ochtendmisselijkheid, een energie-boost en als je wilt afvallen.

Voordelen van een spijsverteringskoekjes

Gewicht verliezen

Een gezonde koek voor de spijsvertering helpt je om gewicht te verliezen omdat het voedingsvezels bevat die langer in je maag blijven. Je voelt je dus niet lang hongerig. Daarom blijf je met een gezonde koek gemakkelijker weg van het eten van vluchtige snacks. Dit is de reden waarom degenen die willen afvallen, altijd een gezonde koek voor de spijsvertering als tussendoortje zouden moeten eten.

Bron afbeeldingen: womensweeklyfood.com.au (pinterest), biggerbolderbaking.com (pinterest)