Fashionable en duurzaam tegelijk, dat kan!

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wil je graag je ecologische voetafdruk op het milieu verminderen? De mensen in de wereld een hart onder de riem steken? Kies dan voor duurzame en eerlijke mode. Dit helpt niet alleen de milieu-impact van de mode-industrie te verminderen, het heeft ook economische en sociale voordelen.

   

Wat is duurzame en eerlijke mode?

Duurzame mode richt zich meer op de impact op het milieu dan op de arbeidsomstandigheden, hoewel sommige merken ze op één hoop gooien. Duurzame artikelen moeten een bewezen lage impact op het milieu hebben, of dat nu is door de aankoop van hun stof, hun productiemethoden of hun verzend- en verpakkingsprotocollen.

Net als bij de bovenstaande termen, moet eerlijke mode ervoor zorgen dat de mensen die het product maken, centraal staan ​​in de missie van het merk. Dat betekent dat ze een eerlijk loon moeten betalen, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden moeten bieden en de lokale arbeidswetten moeten naleven. Met andere woorden: ze moeten ervoor zorgen dat de mensen die het product maken niet worden uitgebuit. De startup Liberality Fashion laat bijvoorbeeld hun kleding van 100% organisch katoen of gecombineerd met gerecycled polyester maken in Bangladesh.

Bedachtzaam kopen

Ik neem opnieuw de startup Liberty Fashion als voorbeeld, simpelweg omdat ik er onlangs enkele basics organic shirts voor vrouwen kocht, waar ik heel tevreden over ben. Ze promoten het gebruik van biologische materialen zoals 100% organisch katoen of een combinatie van katoen met gerecycled polyester om stijlvolle en eigentijds ontwerpen voor zowel mannen als vrouwen te creëren. Ze zijn er ook trots op dat ze een platform bieden om de gemeenschap en klanten voor te lichten over duurzaamheid in de mode-industrie.

Door betaalbare kleding aan te bieden en eerlijke fashion aan te moedigen, leren ze de mensen over de tijd, vaardigheid en mankracht die nodig is om een ​​kledingstuk te maken! Mijn aandacht hebben ze alvast gevonden. Als bedrijf zijn ze van mening dat dit de belangrijkste boodschap is die ze aan de wereld kunnen overbrengen en uiteraad hoop ik net als hen dat meer en meer mensen bedachtzame koopgewoonten zullen aannemen.

De voordelen van eerlijke fashion

  • Je steunt de mensen in landen waar de lonen minder hoog zijn door ervoor te zorgen dat ze een eerlijk loon krijgen en onder de juiste werkomstandigheden werken
  • Je krijgt handgemaakt en duurzame kleding dat vervaardigd is uit goede materialen
  • Het kiezen voor 100% natuurlijke of gerecycleerde stoffen is een manier om je steentje bij te dragen aan het milieu en CO2-vervuiling te verminderen