De gouden standaard in de markt van virtuele valuta

De gouden standaard in de markt van virtuele valuta
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De stijgende populariteit van cryptovaluta heeft interesse van investeerders uit de hele wereld aangetrokken. Met een uitgebreid scala aan opties kan echter het selecteren van de meest geschikte cryptovaluta een enorme uitdaging zijn. Wij hebben voor jou de “gouden standaard” van de industrie samengevat.

Wat is cryptovaluta?

Cryptovaluta, ook wel virtuele valuta of digitale valuta genoemd, zijn een vorm van elektronisch geld. Ze bestaan ​​niet fysiek als munten of bankbiljetten. Een cryptovaluta-eenheid, zoals een bitcoin of ether, is een digitaal token.

Top 3 cryptovaluta

Ripple (XRP)

De doelgroep voor de Ripple koers zijn traditionele bankinstellingen. De aantrekkingskracht van XRP voor de banksector is zijn snelheid als betalingsprotocol. XRP beweegt erg snel, waarbij transacties in slechts 3,6 seconden worden afgehandeld. Met zulke robuuste mogelijkheden hebben meer dan 100 banken de XRP-versie van de blockchain overgenomen.

Bitcoin (BTC)

BTC werd in 2009 ontwikkeld door een anonieme computerprogrammeur onder de alias Satoshi Nakamoto en wordt algemeen beschouwd als de eerste digitale valuta. Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer-methode voor het verzenden en ontvangen van betalingen, ondersteund door een uitgebreide technologische infrastructuur die bekend staat als de blockchain. Als gevolg hiervan biedt BTC een snelle, betrouwbare manier om digitale valuta wereldwijd over te dragen.

Ethereum (ETH)

Ethereum is een openbaar toegankelijk softwareplatform op basis van blockchain-technologie. Het ondersteunt door gebruikers gebouwde applicaties en vergemakkelijkt de handel in Ether. In tegenstelling tot BTC is het doel van ETH niet om een ​​revolutie teweeg te brengen in de overdracht van kapitaal tussen partijen, maar om het internet echt te decentraliseren.

Samengevat

Onzekerheid is bijna dagelijks aanwezig in de markt van virtuele valuta, wat leidt tot wilde volatiliteit en nog grotere liquiditeitsniveaus stimuleert. Hoewel deze kenmerken aantrekkelijk zijn voor actieve handelaren, wordt een extra mate van risico geassocieerd met de snelle bewegingen.

In tegenstelling tot de conventionele markten van valuta-, grondstoffen- en aandelenproducten, zijn cryptovaluta niet onderhevig aan traditionele financiële invloeden. Economische groei en zelfs het weer hebben geen invloed op hun waarde. De waarden worden bepaald door het proces van prijsvorming op de open markt, dat op zichzelf zeer speculatief is.

Ondanks de periodieke turbulentie op de markten van virtuele valuta, vertegenwoordigen ze een formidabele aanwezigheid in de wereldwijde financiën. Sinds februari 2018 bedroeg de marktkapitalisatie van alle cryptovaluta 330 miljard. Hoewel deze waarde in de loop van de tijd zeker zal fluctueren, illustreert de omvang ervan de mate van interesse van zowel handelaren als investeerders.