Bloemen fleuren het leven op

Bloemen fleuren het leven op
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Boeketten bestellen en laten bezorgen kan tegenwoordig heel makkelijk online. Je hoeft er dus niet eens de deur voor uit. En laten we wel zijn: een bos bloemen krijgen, wie vindt dat nou niet leuk?! Een boeket brengt letterlijk fleur en geur in huis. Het staat gezellig en vrolijk. Plus: bloemen zijn een gebaar dat past bij vele gelegenheden. Iemand geslaagd, jarig of getrouwd, als troost, bedankje, voor Moederdag of zomaar … En bestel ook eens een mooie bos bloemen voor jezelf!

Online bloemen bestellen

Wil je online een boeket bezorgen in Amsterdam, dan kun je kiezen uit een aantal voorbeeldboeketten. Vaak zijn de boeketten er in groot en klein formaat (en soms ook nog wel een maat ertussenin). Ook in bloemen en boeketten zijn trends waarneembaar en er komen steeds weer nieuwe soorten of nieuwe variaties op bestaande soorten bij.

Seizoen, kleur en mixboeketten

Laat je bloemen bezorgen, dan kun je je laten inspireren door verschillende thema’s. Bijvoorbeeld het seizoen; je krijgt dan bloemen in het boeket die passen bij of horen in de tijd van het jaar. Een andere inspiratiebron kan zijn: kleur. Een mooi boeket in goed bij elkaar passende kleuren uit dezelfde kleurfamilie of een boeket helemaal in één kleur. Het is ook leuk om te kijken naar verschillende vormen van bloemen of de bloeiwijze: opvallend zijn bijvoorbeeld anthurium en strelitzia (je weet wel die prachtige oranje-paarse ‘paradijsvogelkop’). De artistieke mixboeketten samengesteld uit enkele bloemstengels van verschillende opvallende soorten zijn nog steeds erg gewild.

Een geurig boeket bestellen

Waar je bij het kopen van een boeket ook op kunt letten is hoe een bloem ruikt. Nu kun je bloemen online natuurlijk niet ruiken (er kan heel veel, maar dat nog niet). Maar als je een beetje kennis hebt van bloemen kun je dit mee laten wegen, of even informeren natuurlijk. Of je neus her en der opsteken. Eucalyptusblad, jasmijn, diverse geurende rozen, fresia’s, hyacint of sering en bepaalde leliesoorten bijvoorbeeld, verspreiden een heerlijke geur. Als is dat natuurlijk wel persoonlijk. En je moet ook niet van allerlei geuren door elkaar in één boeket willen natuurlijk.

Lang genieten van een bos bloemen

Sommige bloemen staan langer dan andere soorten. Hiermee kun je ook rekening houden als je een boeket bestelt en laat bezorgen. Lang staande snijbloemen zijn bijvoorbeeld anjers, alstroemeria’s en chrysanten, deze zijn er in heel mooie kleuren. En zo zijn er wel meer, zoek ze maar eens op. Van een boeket met deze bloemen, al dan niet aangevuld met diverse takjes bladgroen, heb je ontzettend lang plezier.