Bespaar nu op je energie

Bespaar nu op je energie
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De energieprijzen van verschillende leveranciers van energie kunnen jaarlijks erg verschillen. Daarom is het voor bijna alle huishoudens gemakkelijk om over te stappen naar een energieleverancier die lagere energieprijzen aanbiedt. Maar hoe vindt u nou zo’n voordelige deal? Dit kunt u doen door naar websites te surfen die direct energie vergelijken van verschillende leveranciers. Zo kunt u gemakkelijk op één handige pagina zien welke leverancier de laagste prijzen hanteert. Bovendien bieden veel leveranciers af en toe korting aan. Als u deze websites regelmatig in de gaten houdt, dan is de kans groot dat u kunt profiteren van een fijne korting wanneer u overstapt. Zo kunt u nóg meer geld besparen.

Overstappen voor lagere energieprijzen

Het overstappen energie zelf hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zodra u een voordelige deal hebt gevonden, kunt u contact opnemen met de nieuwe energieleverancier. Het is uiteraard belangrijk dat u het nieuwe contract goed doorleest voordat u tekent. Zo weet u zeker dat u niet alsnog meer kosten krijgt dan u had verwacht. Als u tevreden bent met het nieuwe contract, dan zal uw nieuwe leverancier contact opnemen met uw oude leverancier. Uw oude leverancier zal dan het oude contract stopzetten. U heeft hier zelf dus helemaal geen werk van. Bovendien zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat de overstap soepel verloopt.

Duurzaam met uw energie en stroom omgaan

Er zijn veel manieren waarop u duurzamer met uw energie en stroom om kunt gaan. Ten eerste is het belangrijk dat u apparaten als een televisie of computer niet onnodig aan hebt staan. Ook de verlichting en de verwarming horen uit te staan wanneer u ze niet nodig hebt. Ten tweede is het handig om te controleren of uw woning wel goed wordt geïsoleerd. Als dit niet het geval is, dan kan er veel energie verloren gaan via de kieren en het dak. U betaalt dan dus voor veel meer energie dan u gebruikt. U kunt uw woning laten isoleren via de vloer, via het dak, en via de muren. Voor de muren is spouwmuurisolatie een populaire keuze. Dit is isolatiemateriaal dat in de muren wordt gespoten en zo de muren van binnenuit warm houden. Met goede isolatie én een succesvolle overstap naar een voordelige energieleverancier kunt u dus veel geld besparen.