Niet te missen tips om je badkamer te verbouwen

badkamer verbouwen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een badkamer verbouwen doen we omdat de ruimte een weerspiegeling is van onze persoonlijke stijl en ons tegelijkertijd het comfort moet bieden dat we nodig hebben. Afgezien van dat, is het echter ook belangrijk dat het de juiste armaturen en voorzieningen heeft die ook in staat zijn om functie en waarde te bieden. Gelukkig kun je alles hebben met een zorgvuldige planning en het kiezen van het juiste ontwerp. Hier zijn enkele van de beste tips om je verbouwingsdroom in je badkamer te verwezenlijken.

Badkamer plattegronden

Als je echt een grote hoeveelheid geld wilt besparen in je badkamer verbouwen project, is het zeer raadzaam om de sanitaire voorzieningen van je nieuw bad of douche bij het bestaande sanitair van de badkamer te houden. Op die manier wordt de badkamer verbouwen een stuk goedkoper. Als je echter bij een badkamer verbouwen een verouderde elektrische bedrading of sanitaire buizen ontdekt, is de kans groot dat je er alles moet uithalen en vernieuwen. Als je je badkamer wilt verbouwen om de plaats van het sanitair te kunnen veranderen, zal je ook rekening moet houden met het aanpassen van de bedrading en het vernieuwen van de buizen.

Maximale ruimte

Probeer zoveel mogelijk ruimte in je badkamer te gebruiken. Als je badkamer aan de kleine kant is, moet je je creativiteit de vrije loop laten om de ruimte groter te laten lijken. Glazen deuren voor badkuipen en douches zijn perfect. Ook een wastafel op een voetstuk is ideaal omdat het minder ruimte inneemt in vergelijking met kasten. Alle kasten boven het toilet, evenals handdoekenrekken zijn perfect voor als je extra opslag nodig hebt, maar niet veel ruimte.

badkamer verbouwen tips

Vergeet de verluchting niet bij een badkamer verbouwen!

Helaas hebben veel huiseigenaren bij een badkamer verbouwen de neiging om het aspect van ramen te verwaarlozen. Je moet er jezelf bewust van maken dat een goede ventilatie in een badkamer erg belangrijk is, vooral als je ervoor wilt zorgen dat je de komende jaren kunt blijven genieten van je badkamer verbouwen project. Een badkamer die niet goed wordt geventileerd, kan bijdragen aan een aantal problemen, zoals de opbouw van schimmel en meeldauw. Dit kan grote schade aanrichten en enkele dure upgrades vernietigen die je bij je badkamer verbouwen aan de ruimte hebt toegevoegd, zoals vloeren, muren en zelfs kasten.

bron afbeeldingen: luckythink.com (pinterest), hystyles.com (pinterest)