24 Comments

 1. Leuk om te lezen hoe het uiteindelijk is gegaan! Het valt me echt reuze mee, afgaande op je wekelijkse updates dacht ik dat je meer plastic had verbruikt. Supergoed! Misschien doe ik volgend jaar ook wel mee. Nu leerde ik het fenomeen pas kennen toen het al begonnen was 😂 Ik hou niet van half werk, dus deed ik niet mee. Maar als voorbereiding key is, kan ik het volgend jaar wel proberen!

  • Paula

   Zou toch tof zijn als je het nu al zou gaan proberen? Als we met veel meer mensen plastic verpakkingen gaan weigeren en eigen tassen en bakjes mee gaan nemen dan komt dit ten goede aan het milieu. Waarom een jaar wachten?

  • Desi

   En het goede nieuws is: je hebt nog het hele jaar om je alvast voor te bereiden 🙂 Leuk dat je mee gaat doen. Ik denk dat ook wel weer een poging ga wagen. Het is toch wel een leuke manier om bewust te worden van hoeveel plastic je verbruikt.

 2. Dertig is heel goed! Echt leuk om eens “mee te kijken”. Ik heb vorig jaar aan het plasticdieet meegedaan en om te kijken hoeveel effect dat zou hebben, hield ik de maand juni ook alvast mijn plastic afval bij, maar dan zonder dat ik heel erg probeerde dat te verminderen (dat was best lastig). Toen kwam ik uit op 48 nieuwe plastic verpakkingen in de maand juni (waarvan niet alles al in de vuilniszak zat, maar het meeste helaas wel…). Kortom: heel netjes dus!

  • Desi

   Wauw, dat is inderdaad al best heel erg netjes! Ik denk dat ik ‘normaal’ ook op zoiets zit inderdaad, dus dat valt nog wel mee. Misschien ga ik het ook wel eens een maandje bijhouden om te kijken hoeveel het per maand is. Lijkt me wel interessant om te weten.

 3. Wauw dat is niet veel! Of in ieder geval een stuk minder dan wij met zn tweeen in een maand produceren. Over het extra velletje op de pindakaas; dat is voor de voedselveiligheid en houdbaarheid omdat een plastic deksel niet luchtdicht afsluit. Met het extra velletje blijft pindakaas eindeloos houdbaar in t schap en op moment dat je t velletje eraf haalt is ie snel genoeg op.

  • Desi

   Ah ik kan me voorstellen dat het dan verstandig is om er even mee te wachten. Het gaat toch best veel tijd kosten om alles uit te zoeken. Maar wie weet heb je er ooit wél tijd voor!

 4. Tof om te lezen! Ik vind het netjes hoor, zeker omdat je een hoop al in huis had. Ik heb ook dingen waar ik nog geen alternatief voor weet en ik vind het dan ook moeilijk om het te laten. Gelukkig ontdek ik elke keer weer nieuwe dingen en dat voelt goed.

  • Desi

   Ah wat fijn dat je zo veel nieuwe dingen ontdekt! Ik merk toch wel dat ik nu weer makkelijk terugrijp naar ‘gemak’ en ineens weer veel meer plastic koop. Wel jammer, want ik vond het heel fijn om zo weinig afval te veroorzaken.

 5. Ik vind het echt heel knap! Wij verbruiken thuis heel wat meer plastic (ok, we zijn ook met z’n vieren, maar toch). Ik wil in september met het plastic dieet beginnen. Dan gaat mijn jongste naar school en heb ik wat meer tijd om me er mee bezig te houden. Het zou fijn zijn om in ieder geval te minderen!

  • Desi

   Haha nou dat scheelt al veel hoor, als je met z’n vieren bent. Vooral omdat je dan ook echt beter moet plannen om plasticvrije boodschappen te doen. Wat gaaf dat je in september al gaat beginnen (en niet wacht tot volgend jaar). Ik ben heel benieuwd hoe het je afgaat. Je gaat er wel over bloggen, he? 😀

  • Desi

   Dankje! Ik ben er zelf ook wel tevreden over. Natuurlijk had het nog minder gekund, maar het is sowieso al minder dan ik anders had verbruikt. Dus wat dat betreft was het plasticdieet een succes!

 6. Wow, wat goed zeg! Ik heb het niet geteld, maar met zijn tweeën hadden we in 2,5 week al ongeveer een halve vuilniszak vol met plastic (inclusief blik en pakken). Dit leek me ongeveer net zoveel als anders, dus het viel me eigenlijk niet echt mee. Knap dat jij je plastic afval echt hebt weten te verminderen.

  Net als jij ga ik ook gewoon door! Er staat hier nog genoeg in plastic waarvan ik al weet dat ik het straks met karton of eigen zakjes kan gaan vervangen. Langzaamaan worden we er alleen maar beter in 🙂

  • Desi

   Precies! Langzaamaan wordt het steeds makkelijker. De eerste keer dat ik meedeed aan het plasticdieet, was het echt niet zo succesvol als nu. Maar je leert vanzelf wat wel en niet werkt. En zelfs nu heb ik nog een heleboel te leren (anders had ik namelijk nóg minder verpakkingen).

 7. Misschien kan je broccoli ook wel in een papieren verpakking uit de vriezer kopen? Bij de AH hebben ze altijd groenten in karton in de vriezer.
  Leuk om te lezen dit artikel. Misschien kan ik het ook eens gaan proberen.

  • Desi

   Goede tip! Ik weet dat het papier wat de AH gebruikt voor diepvriesfruit ook een plastic laagje heeft (en daardoor dus niet bij het oud papier mag, maar bij het overige afval moet). Dus eigenlijk vrees ik dat dat bij de broccoli ook het geval is. Dan weet ik eigenlijk niet of het wel opschiet.
   Lijkt me leuk als je het ook een keer gaat proberen. Laat je me dan weten hoe het gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *