10 Comments

  1. Als ik de vragen zo zie, dan denk ik dat ik het aardig goed doe. Ik let ook altijd goed op mijn behoeften! Maar dat ik dit artikel nu lees, is ook wel weer een goede reminder 🙂

    • Desi

      Yay! Goedzo 🙂 De vragen die jezelf kunt stellen gaan trouwens vooral over behoeftes, maar een belangrijk deel van self care is voor mij ook om te kijken naar wat je vervulling geeft in je leven. Aan welke passies wil je meer tijd besteden? Welke dromen wil je nog waarmaken? Waar gaat je hart écht harder van kloppen? Dat soort dingen 🙂

  2. Ik ben me de laatste tijd wel veel aan het verdiepen in self care, maar doe er nog niet zo veel mee. Ik merk wel dat ik het af en toe nodig heb, dus het blijft zeker een puntje van aandacht. Ik ben benieuwd naar je tips, die kan ik goed gebruiken!

  3. Je hebt helemaal gelijk! Overigens is het ook nog zo dat self care er uiteindelijk ook voor zorgt dat je veel minder druk bent. Want je kunt veel beter prioriteiten stellen. En ik deed heel veel dingen in het verleden omdat ik mezelf niet goed genoeg vond en dat is echt zó zonde van je tijd. Met een beetje self care en zelfliefde ‘hoeft’ er ineens veel minder 🙂

  4. Wat een super fijn en motiverend artikel! Ik heb er nog wel een handje van om heel snel en hard over mijzelf heen te rennen en helemaal niet meer naar mijzelf te kijken.. Iets wat ik me dus dit jaar heb voorgenomen is zo nu en dan een dagje voor mijzelf in mijn agenda te plannen en dan dat ook écht vrijhouden. Dan heb ik namelijk een afspraak met mijzelf 🙂 en alle tijd om even goed voor mijzelf te zorgen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *