14 Comments

 1. Leuke nieuwe rubriek! Wij grijpen regelmatig naar de vleesvervangers, omdat ze zeker bij AVG toch wel een uitkomst zijn. En lekker 🙂 Volgens mij is er niets mis mee, dus ik ben heel benieuwd naar je recepten!

  • Desi

   Thanks! Ik hoop dat je de recepten leuk vind 🙂 Ik ga proberen ze nog lekkerder te maken dan de standaard vleesvervanger in de supermarkt.

 2. Ik eet ze ook vooral voor afwisseling en gemak. Vooral falafel is heerlijk, en zeg nou zelf, is dat een vleesvervanger? Het ligt in het schap, maar wat mij betreft is het gewoon falafel 🙂
  Om heel eerlijk te zijn snap ik niet waarom anderen er een probleem van maken soms…

 3. Fantastisch uitgelegd! Als ik tegen omni’s enthousiast vertel war voor lekkere vegan burger ik gegeten heb, krijg ik soms lichtjes verwijtende reacties als “Aha, stiekem zin in een stukje vlees?” De smaak van vlees is het enige waar ik nooit iets mis mee vond, wel de manier waarop het gemaakt werd, en wat het met de planeet en je lichaam doet!

 4. Leuk stuk!! Ik ben benieuwd naar de volgende in het thema Vleesvervanger vrijdag 🙂 Zelf al jaren vegetariër en koop steeds minder vleesvervangers vanwege het verpakkingsmateriaal wat ik probeer te vermeiden. Maar toch wel altijd erg blij als ik bij iemand kom eten en er een vegaburgers voor mij klaar ligt 🙂 en idd ook bij de AVG!!

 5. Leuk stuk hoor. Je hoort nu inderdaad veel over vlees vervangers maar minder over viservangers. Mag samen met een vriend voor ons examen sous chef vegetarische, veganistische keuken een week koken met visvervangers, zeewier en algen en maken hier een zeven gangen menu mee. Iedereen welke nu op de test dagen zijn geweest staan verbaasd dat ze geen vis of schaaldieren missen super cool. Leuke site heb je kom vaker even langs.

 6. Helemaal met je eens! Ik snap niet waarom niet-vegans zo moeilijk doen over vleesvervangers. Alsof het zo raar is dat je iets wilt eten wat erop lijkt qua smaak maar dan zonder het dierenleed. Ik ben super benieuwd naar je recepten met vleesvervangers!

  • Desi

   Precies! De reden waarom ik geen vlees eet, heeft niets te maken met de smaak, maar vooral met het effect wat het heeft op milieu, mens en dier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *