17 Comments

 1. Pffff het blijft toch wel een ding he, al die opmerkingen. Ik denk dat dat nog het moeilijkste is aan vegan eten/leven: iedereen die zich er mee bemoeit op de negatieve manier!

 2. Heel herkenbaar, deze vooroordelen. Ik eet zelf pas een maand veganistisch, maar ben ze al allemaal tegengekomen. Ook überhaupt het vooroordeel dat je niet aan je voedingsstoffen kunt komen zonder dierlijke producten en jezelf dus vol moet proppen met supplementen… En eerlijk gezegd had ik deze vooroordelen zelf ook! Goed om hier meer aandacht aan te besteden en ze te ontkrachten!

  • Desi

   Precies! Ik had al die vooroordelen zelf ook, dus het is goed om erover te praten. Super dat je inmiddels veganistisch bent gaan eten. Bevalt het een beetje?

   • Ja, het bevalt heel goed! Ik vind het over het algemeen superlekker! Sommige producten waren wel even wennen hoor, zoals sojamelk en falafel, dat vond ik de eerste paar keren echt niet lekker. En ik vind het nog moeilijk om het ook naar buiten te brengen dat ik zo wil eten en leven, maar ik doe mijn best. Stapje voor stapje kom ik er wel 🙂

    • Desi

     Als je je best doet, dan doe je al heel erg veel <3 Super goed van je! En inderdaad: aan sommige vegan producten moet je best even wennen. Ik moest toen ik vegetariër ook niets hebben van tofu, sojamelk en sojayoghurt, maar inmiddels ben ik heel blij dat het bestaat.

  • Desi

   Ik denk dat ik inmiddels wel iets meer uitgeef, omdat ik nu niet meer zo heel streng let op wat ik uitgeef, maar het hoeft echt niet duur te zijn. Ik koop weinig kant en klaar en het meeste op de markt, en dat scheelt echt een heleboel.

 3. Grappig dat mensen toch altijd weer zo hun mening klaar hebben he? En dat ze uitspraken doen over iets waar ze zich niet eens in verdiept hebben. Ik eet zelf niet volledig veganistisch, maar 9 van de 10 keer eigenlijk wel. Dit is niet bewust, maar meer omdat mijn lichaam andere voedingsmiddelen niet aankan. Je hebt inderdaad genoeg keuze wat betreft lekker eten! En jaaa, je kan zó lekker eten! Allemaal voordelen zie ik alleen maar, haha.

 4. Jeanette

  Als je geen vlees eet. En geen zuivel. En geen ei. WAT EET JE DÀN!!!!
  Nou. Al de rest dus.
  Duh…
  Ik word er ook moe van. Tezelfdertijd. In restaurants ziet mijn bord er het kleurigst uit. En zien mijn lunchpakketjes er super uit. Dus, ach. Ik ervaar geen afzien. Ik zie niet af. Mijn kids zijn supergezond. Zij zien niet af. De ingekomen schoonfamilie vindt het prima. Het is onbekend maakt onbemind. Niet praten. Gewoon goed spul aanbieden en dan gaan de luiken wel open…

 5. Geert de Vegan

  Achja in het begin is het lastig en word je extreem genoemd enzo. Tis ook een beetje hoe je er zelf mee omgaat.

  Ik heb nu gewoon schijt aan wat mensen van me denken en ga gewoon aan tafel zitten met carnisten. Tis misschien lastig, maar als je wegblijft wordt er over je geluld en als je erbij bent kun je vaak nog tot een goed gesprek komen over veganisme en zul je wellicht weer wat zaadjes planten bij mensen.

 6. Ik had een paar jaar geleden niet van mezelf gedacht dat ik vegan zou kunnen zijn, but look at me now 🙂 Voel me sterker, fitter, blijer, lichter en levendiger dan ooit. Mijn maag draait inmiddels om bij de gedachte aan vlees, vis of ei, terwijl ik uit mijn plaat kan gaan van de smaak van gegrilde courgette of geblancheerde wortel 🙂

  • Desi

   Same here! Ik lachte vegans stiekem altijd uit omdat ik het overdreven vond, maar nu ben ik zó blij dat ik overgestapt ben 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *