10 Comments

 1. Emma

  Interessant stuk en helder beschreven. Ik voeg graag een kleine nuance in je stukje ‘wel plantaardig, niet veganistisch’ toe: Het klopt dat iets 100% plantaardig mag heten, ondanks de aanwezigheid van bijvoorbeeld dat wolvet.
  Desalniettemin noem ik dit geen plantaardig eten. Voor mij staat plantaardig eten dus altijd gelijk aan veganistisch eten en laat ik me in dat opzicht niet leiden door labels 😉

  • Desi

   Nee ik noem dat zelf ook niet plantaardig, maar het kan dus wel misleidend zijn 🙂 dus daarom heb ik het er alsnog bij gezet!

  • Desi

   Pfoe, dat is een goede vraag! Ik denk dat een beetje een grijs gebied. Strikt genomen is het natuurlijk niet vegan, maar de vraag is of je er veel tegen kan doen. Dan zou je dus alles biologisch moeten kopen, maar daar wordt dan weer vaak dierlijke mest gebruikt. In de praktijk ben ik nog nooit een veganist tegen gekomen die hier echt op let, vooral omdat je dan echt bijna niets meer kan eten en alles in je eigen tuin zou moeten verbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *