11 Comments

 1. Hele goede tips! Ik ben nog niet helemaal vegan, maar wel bijna zo’n 80 % Al een heel eind vind ik zelf, zeker gezien mijn thuissituatie. Nog even en ik doe het 100 % !

 2. Wat een leuke tips! Ik doe (zoals je weet) mee met de challenge maar pfoe ik vind het nog wel lastig hoor. Ik ben blij met de Facebookgroep voor de Vegan Challenge deelnemers. Dan heb je toch het gevoel dat je het samen doet. Ik merk wel dat ik soms niet echt weet waarvoor ik het doe.. Of nouja, dat ik soms een beetje de motivatie kwijt ben. Ik wil mezelf ook niet motiveren met dierenleed want ik word daar alleen maar moedeloos en verdrietig van. Zo kon ik na Earthlings echt een week lang niet helder nadenken 😉

  • Desi

   Ah wat lastig dat je soms moeite hebt met je motivatie. Het kan soms wel voelen alsof het maar een druppel op de gloeiende plaat is. Heb je daar geen last van als vegetariër? Wat mij heel erg heeft geholpen is om heel erg duidelijk te krijgen waarom ik veganist ben (en daardoor heb ik een heleboel zielige dierenleed filmpjes gekeken, maar ook wetenschappelijke studies gelezen) en daarnaast heb ik met mezelf afgesproken dat ik dit voor mezelf doe. Ik ben veganist omdat ík dat wil. Misschien dat het in het totaal niet uitmaakt, maar voor mijn eigen geweten maakt het wél heel veel uit. Ik weet namelijk dat ik niet meedoe aan dierenleed, (of nouja, ik probeer het te minimaliseren, maar helemaal 100% gaat dat je toch nooit lukken) en dat voelt veel fijner dan toen ik dat nog wel deed.

 3. Yolanda

  Dank je wel voor je tips! We zijn hier thuis net begonnen om vegan te eten (we aten zelfs nog vlees, al was t maar twee keer per week of zo) en dan helpen deze tips wel. Lees op dit moment veel en zie de valkuilen zoals jezelf eens eerder hebt beschreven. Ik lees eigenlijk al veel langer jouw blog, maar na boerderij-ervaringen en het zien van (alleen maar de pilot, ik durf niet meer aan geloof ik, zo heftig vond ik t) van Earthlings was t duidelijk voor ons en willen we vegan gaan leven! We gaan dit stapsgewijs doen.
  Waar ik echter vooral tegenaan loop, is het feit dat wij ook zoveel mogelijk zero waste leven en dan vind ik het vinden van vleesvervangers erg moeilijk. Heb je daarvoor nog tips?
  Dank en succes met je blog, Yolanda.

  • Desi

   Wat fijn om te lezen dat je er wat aan hebt en wat ontzettend tof dat je de keuze hebt gemaakt om langzaam naar veganisme te gaan. Als je nog meer tips nodig hebt, laat het me dan weten 🙂 Ik probeer zelf zoveel mogelijk zero waste te leven, maar kant en klare vleesvervangers worden dan wel lastig. Zelf maken is dan een stuk makkelijker. Vooral bonen zijn dan ideaal als vleesvervangers, omdat je die in bulk kan kopen (of in grote verpakkingen).

   • Heeeeeeeel inspirerend! Ik word wel een beetje moe van die docu’s dat het altijd over Amerika gaat, maar dan nog: heel goed. Iedereen moet hem zien.

    • Desi

     Ik snap wat je bedoelt. Ik vond earthlings een hele goede docu, maar ik vroeg me wel steeds af: ”maar gaat dat in Europa/Nederland ook zo?”. Daarom is het juist wel ”fijn”dat er de laatste tijd zo veel beelden uit slachthuizen komen, waardoor je ziet dat earthlings eigenlijk ook heel representatief is voor Europa en Nederland. Helaas dan 🙁 maar hopelijk helpen die beelden om mensen wakker te schudden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *