17 Comments

 1. Ik heb ook eens 40 dagen zonder alcohol gedaan en de enige keer dat ik het miste, was op een feestje. Ook omdat ik suikervrij eet, dus ik kan niks anders drinken dat water of thee. En daar moet ik zo van plassen 😀

 2. Geweldig! Ik vond dit zo leuk om te lezen. Ik drink ook geen alcohol, enerzijds omdat ik het echt niet lust. Mensen vragen vaak om eens te proeven én dat doe ik dan (een mini slokje), om daarna een vies gezicht te tonen. Ik ben nu op het punt gekomen dat ik niet meer hoef te proeven, want ik zal het nooit lusten. En dat is goed ook, want daarnaast ben ik geen voorstander van alcohol uit gezondheidsovertuigingen.

  • Desi

   Ah wat een lieve reactie 🙂 Ik heb ook heel lang geprobeerd om bier lekker te vinden, maar ik vind het eigenlijk gewoon niet te drinken. Dus tsja, waarom zou je het dan blijven proberen? Goed dat jij er ook niet meer aan toegeeft 🙂

 3. Zelf drink ik ook (bijna) niet. Als 19 jarige student word ik hierdoor nog wel eens raar aangekeken, wanneer ik vertel dat ik de voorkeur heb voor een frisje i.p.v. een wijntje. Ik vind het stiekem veel gezelliger met een Fanta, dan met een wijntje. Gelukkig heb ik lieve vriendinnen die net als ik ook bijna niet drinken, waardoor je een gezellig avondje samen kan zijn zonder alcohol. Ik heb je blog net ontdekt, dus ik ga even een beetje rondneuzen 🙂

  • Desi

   Wat leuk om te lezen! Het klinkt alsof je hele lieve vriendinnen hebt 🙂 en succes met rondneuzen. Mocht je vragen hebben: laat het me weten!

 4. Wat leuk om te lezen! Fijn dat jij positieve ervaringen hebt. Zelf drink ik wel gewoon alchohol. Ik vind het fijn om op die manier ff te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Ook als ik uitga (wat steeds minder is haha) drink ik, maar een stuk minder! Ik merk wel dat ik het de kater minder waard vind. Maar persoonlijk denk ik toch dat een leven zonder alcohol (in mijn geval) saaier is, eigenlijk best erg haha!

  • Desi

   Achja, zo lang je maar doet waar je jezelf het beste bij voelt, toch? Ik heb een tijd lang ook regelmatig gedronken en dat vond ik toen heel erg leuk. Alleen na een tijdje nam dat plezier af, en vroeg ik me af waarom ik het eigenlijk nog deed. Maar zolang jij dat gevoel niet hebt, is er niks aan de hand natuurlijk 🙂 Al kan het wel interessant zijn om eens te kijken wat er gebeurd als je een keer niet drinkt, of het dan ook echt saaier was. Ik dacht altijd dat dat zo zou zijn, maar in mijn geval was dat dus juist niet.

 5. Ik drink al jaren geen alcohol meer. Dat heeft wel eens vragen opgeleverd, maar inmiddels weet iedereen uit mijn omgeving het wel.

  Ik merk bij persreizen dat het soms wat lastig is. Dat een wijn- of wiskyproeverij juist deel uitmaakt van het programma. Als het moet maak ik foto’s en noem ik het bedrijf, maar ik sla het programmaonderdeel liever over omdat het niet bij me past.

  • Desi

   Ik kan me voordelen dat het dan soms lastig is, maar goed dat je gewoon bij jezelf blijft. Daardoor kom je uiteindelijk ook het meest authentiek over op je blog.

 6. Hoi Desi, ik heb je blog een paar dagen geleden ontdekt en vind je artikelen erg leuk + inspirerend! Ik vind het tof dat je gewoon lekker doet waar je in gelooft en je daarbij niks aantrekt van wat ‘normaal’ is/wat anderen doen.

  Ik ben zelf ook student en drink eigenlijk ook heel weinig. Af en toe drink ik wel eens één glaasje, maar de laatste paar maand heb ik bijna nooit meer dan dat gedronken, hooguit een paar keer. En dat bevalt eigenlijk wel prima, want de hele dag brak in je bed liggen is inderdaad geen pretje en heel erg zonde van je tijd.

  • Desi

   Wat een lieve reactie, Linda. Dankjewel! Ik vind het altijd heel erg tof om te lezen als ik andere kan inspireren, want dat is precies waarom ik deze blog ben gestart. Dus jij inspireert mij weer om gewoon door te gaan 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *