14 Comments

  • Ik had dus precies hetzelfde, maar eerlijk gezegd snap ik echt niet waar al die negativiteit vandaan komt. Ik kocht sowieso nooit het ‘nieuwste’ model, dus wat dat betreft weet ik misschien niet wat ik mis, maar ik ben echt heel erg tevreden met wat de fairphone allemaal kan.

  • koos keus

   Ik heb er ook een. Uit de tweede zending Fairphone 1. Zeer, maar dan ook echt zeer tevreden! Beveel hem overal aan. Terecht: moeten veel meer gekocht worden.

 1. Henk

  Leuke review. Ik ben ook tevreden over de fp2 en heb de 1 eveneens gehad. Ik ga de losse cameramodule bestellen. Dan is dat laatste nadeel ook de wereld uit. En ze hergebruiken de oude module! Anders had ik het niet gemogen van mijzelf…

  • Desi

   Wat slim! Ik ga eens kijken of dat voor mij ook een optie zou zijn, want een betere camera zou ik zeker niet erg vinden. Wel super handig aan die modulaire telefoons, dat je gewoon een onderdeel kan vervangen zonder meteen een nieuw toestel hoeven te kopen.

 2. Heb er een van mijn werk. Ben positief verrast. Ik had er niet te hoge verwachtingen van. Maar in de praktijk is het gewoon een prima toestel. Dat ie bijdraagt aan een meer duurzame wereld is natuurlijk helemaal top!

 3. Annemarie Holterman

  Ik vond t ook een goed initiatief en heb n FP2 gekocht. Voor m’n werk heb ik n telefoon nodig en wil dus graag n bedrijfszeker toestel. Daar gaat t mis: de FP2 was na 3 maanden kapot. De helpdesk was uiterst vriendelijk maar t duurde ruim 2 weken voordat duidelijk was dat er niets meer aan te doen was en het toestel terug kon. Daarna duurde het 2 maanden voordat ik n nieuw toestel had!!! Ondertussem heb ik n andere telefoon moeten aanschaffen om m’n werk te kunnen doen. Voor mij os de FP2 n dure vergissing!

  • Desi

   Oei dat is wel vervelend om te horen, zeg. Ik hoop dat die van mij het langer dan drie maanden uithoudt. Heb jij gehoord dat dit soort dingen vaker gebeuren, of had jij gewoon net pech?

 4. Ik wil heel graag een fairphone, maar de kwaliteit houd me op dit moment toch nog tegen. Duurzaamheid zit hem voor mij namelijk ook in lang een product kunnen gebruiken. Onderhand loopt de fairphone al ‘achter’. Als ik hem nu koop ben ik bang dat ik binnen de kortste keren bepaalde apps niet meer kan gebruiken omdat die niet meer worden gemaakt voor het besturingssysteem van fairphone.. Ik probeer mijn telefoon (ook 2,5 jaar oud) dus nog even te rekken tot dat er (hopelijk) een nieuwe fairphone komt 🙂

  • Desi

   Daar heb je zeker een goed punt! Lang een product gebruiken is heel erg duurzaam, zeker als het om elektrische producten gaan (omdat daarvan de productie vaak heel erg vervuilend is). Ik zat zelf ook te denken om te wachten totdat de nieuwe fairphone kwam, maar ik kon nergens vinden hoe lang dat nog zou duren. Of nouja, uit wat ik kon vinden, bleek dat het nog wel even kon duren. En aangezien mijn 2,5 jaar oude telefoon net was overleden, kon ik niet langer wachten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *