26 Comments

 1. Wat een leuke en handige post! Ik ben zelf ook echt gek op seitan; het is lekker, het heeft een aangename structuur en het neemt snel marinades op, zodat het in elk gerecht te gebruiken is. Ik heb het alleen nog nooit zelf gemaakt (stond wel op de planning 😉 ) Binnenkort ga ik het zeker proberen!

 2. Wat een leuk recept! Heb zelf nog nooit seitan gehad (shame on me) maar je maakt me nieuwsgierig. Hert recept ziet er niet ingewikkeld uit, dus ik ga ‘m binnenkort eens proberen denk ik.

 3. Jaaa, ik ben ook een een seitanlover 🙂 Ik heb een tijdje terug ook een recept geplaatst, wij leerden het van een Italiaanse (!) kok, maar dan met bloem i.p.v. gluten. (Na lang kneden spoel je het zetmeel er stukje bij beetje uit.) Maar we gaan het misschien ook eens met de gluten proberen!

  • Desi

   Oh wat leuk dat jullie dat het ook geprobeerd hebben. Als je met bloem begint, is het inderdaad veel meer werk, want dan moet je het zetmeel er nog uit halen. Dat lijkt me ook nog wel eens leuk om te proberen.

 4. vale

  Ik heb al een poosje niet meer op je blogs gereageerd maar waaauw wat een cool recept weer! Ik wist helemaal niet dat je dat zo maakte!
  Had ik wel nog vraagje… waar kun tarwegluten kopen? ik neem aan dat dat niet bij de albert heijn is, of wel? en hoe duur is dat ongeveer?
  en is tarwemeel gewoon volkorenmeel wat je in de supermarkt koopt?

  ik wilde nog even zeggen dat ik jou en je blog super inspirenend vind.. het is echt tof om van iemand te lezen die bijna precies zo in het leven staat als ik, maar in sommige dingetjes (zoals meditatie) een stukje verder is.

  • Desi

   Wat leuk dat je weer een reactie plaatst! Tarwegluten kun je kopen bij speciale de bakkergroothandel, sommige molens of online via bepaalde webshops. Bij Albert Heijn kun je het helaas nog niet kopen. Het kost zo’n drie euro per kilo tarwegluten. Je zou ook zelf kunnen experimenteren met het maken van seitan uit tarwemeel (tarwegluten is namelijk wat overblijft als je het zetmeel uit tarwemeel haalt). Met tarwemeel bedoel ik inderdaad gewoon volkorenmeel wat je wel bij de supermarkt kan halen.

   Wat fijn om te lezen dat je geïnspireerd raakt van mijn blog. Heb je er zelf ook eentje? Ik vind het ook altijd erg leuk om te lezen over mensen met dezelfde interesses!

 5. Vale

  Dankjewel voor je reactie Desi!
  Jammer dat je die tarwegluten niet gewoon in de supermarkt kan halen zeg! Ik zal eens online kijken!
  Helaas heb ik zelf geen blog (meer, paar jaar geleden wel). Ik ben afgelopen jaar afgestudeerd en werk nu op een heel druk advocatenkantoor en heb ook geen puf meer om s avonds nog achter de pc te kruipen, misschien komt dat ooit weer. Maar in ieder geval geniet ik voor nu jouw blogs in ieder geval een aantal keer per week 🙂
  Het is ook heel leuk om dat te doen want de mensen die ik heel de dag op kantoor zie, staan heel anders in het leven dan ik. Daarom extra leuk om weer eens te zien dat ik niet helemaal alleen sta in mijn wereldbeeld xD

  • Desi

   Ah jammer dat je niet meer blogt. Wie weet ooit nog in de toekomst, maar het klinkt wel alsof je het al heel erg druk hebt inderdaad. Fijn dat je geniet van mijn blogs. Een advocatenkantoor lijkt me niet de meest voor de hand liggende plek om gelijksgestemden tegen te komen inderdaad haha.

   • Vale

    Nouja ik ken wel advocaten die ook vegan zijn en heel milieubewust, alleen blijkt dit kantoor dat niet zo erg te zijn (terwijl ze dat naar de buitenwereld wel zo doen voorkomen..) hopelijk kan ik er wat bewustwording in stampen xD

 6. Eva

  Hoi. Ik zie dat op het plaatje er ‘edelgist’ staat, maar het komt niet in het recept voor. Gewoon het recept volgen en plaatje negeren of is het een vergissing dat het edelgist niet in het recept voorkomt?

  • Desi

   Hee Eva, jij bent goed aan het opletten! Dat is inderdaad een foutje. Er moeten nog een paar eetlepels edelgist doorheen, al is het ook heel lekker zonder edelgist. Ik ga het direct aanpassen!

 7. Iris

  Ik kook de seitan een minuut of 5 en zet de pan dan in de hooikist. Meestal doe ik het ’s avonds en laat het dan gewoon de hele nacht in de hooikist staan. De volgende dag is het dan klaar om te gebruiken voor wat je er maar van wilt maken.

  • Desi

   Gemberpoeder kun je in de meeste supermarkten vinden, en anders bij een Turkse/Marokaanse/Indiaase supermarkt of toko. Eventueel kun je het ook weglaten als je het niet kan vinden.
   Waar je tarwegluten kan kopen, staat in het artikel. Ik heb het hieronder even gekopieerd:
   Je kunt tarwegluten kopen bij een bakkersgroothandel of molen, maar het is  ook online te bestellen (zoals hier). Je moet er dan wel op rekenen dat je extra verzendkosten betaald. Via speciale veganistische winkels of webshops (zoals veggie4u) kun je seitanfix kopen, maar dit is in principe hetzelfde als tarweglutenmeel (alleen een stuk duurder!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *