18 Comments

  • Ik moet zeggen dat ik niet meer zo goed weet hoe melk smaakt, omdat ik al heel erg lang geen melk meer heb gedronken (een paar jaar). Voor zo ver ik me kan herinneren, is de textuur wel ongeveer gelijk. Je kunt zelf experimenteren met meer of minder water toevoegen.
   De smaak is wel heel anders dan melk, maar vergelijkbaar met de smaak van havermelk uit de supermarkt. Het smaakt eigenlijk gewoon naar hele dunne havermoutpap. Maar als je die smaak niet zo lekker vindt, kun je ook suiker, agave of extra dadels toevoegen. Dan wordt het wat zoeter.

 1. Ik ben het weleens eerder tegengekomen, maar leek mij toen ongelooflijk veel werk. Hoe jij het beschrijft vind ik het eigenlijk wel meevallen haha. Misschien toch een keer proberen. X

 2. Vale

  Ik heb je blog gisteren ontdekt en woow, ik vind m helemaal geweldig!!! Jij houdt je precies met die dingen bezig waar ook ik me voor interesseer! Dit recept zal ik zeker proberen, want inderdaad, het klikt een stuk gemakkelijker dan ik dacht! En het is natuurlijk goedkoper en milieuvriendelijker dan kopen in de winkel!
  Heb jij toevallig al geprobeerd om het op te schuimen? Ik gebruik sojamelk e.d. eigenlijk alleen nog voor in de koffie als soort van cappuccino.. Als dat hiermee ook kan dan ben je echt de held van het jaar :p

  • Ahhh wat leuk om te horen! Nee opschuimen heb ik niet geprobeerd, maar ik maak dit recept in de blender en daar zag ik wel dat het (een beetje) ging schuimen tijdens het maken. Maarja, een blender is natuurlijk geen melkopklopper, dus misschien dat het daar nog beter in werkt.

 3. […] Vorige week maakte ik zelf havermelk. Aangezien dat zo ontzettend makkelijk was, besloot ik een stapje verder te gaan en ook zelf sojamelk te maken. Het is meer werk dan havermelk maken, maar de melk die je krijgt is ook voedzamer. Er zitten veel meer eiwitten in, waardoor het een betere vervanger voor melk is dan havermelk. Dat leek mij dus wel die extra moeite waard. Als je benieuwd bent hoe het maken van sojamelk in zijn werk gaat, lees dan snel verder. […]

 4. Henriette

  Ik deed het havermengsel in een schone theedoek, knoopte de punten aan elkaar en hing het op aan de knop van een keukenkastje, natuurlijkmet een kom er onder.. Het werkt als het maken van hangop. Werkt goed en er blijven geen stukjes achter.

 5. Ida

  Hoi, ik gebruik altijd 150 gram havermout voor ruim een liter melk en dan gaat er vanille merg in en zoet nu toevallig agavesiroop. Ik gebruik hierbij de ChufaMix die heb ik al jaren onverwoestbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *