6 Comments

 1. Het gaat er denk ik meer om dat je bewust met plastic bezig bent, dan dat je echt zero plastic leeft voor een maand, want daarna lukt dat toch niet meer… Sommige dingen kunnen we geloof ik niet plasticloos kopen hier (zoals toiletpapier enzo?). Je hebt mij deze maand in ieder geval vaak aan plastic laten denken, dus ook dat heb je met je verslagen bereikt 😀 Ben nu nog wel erg benieuwd naar je eindconclusie!
  Oh, en naar de chocosmoothie… Die ga ik ook maar eens maken denk ik <3

  • Desi

   Precies!Ik heb wel het idee dat ik dit op de lange termijn vol kan houden. Het is niet zomaar een ding wat ik even deze maand doe en daarna niet meer.
   En wat leuk om te lezen dat ik je heb geïnspireerd. Heb je daardoor ook minder plastic gekocht?

   • Helaas doe ik zelf geen boodschappen, maar haalt mijn man die altijd in huis. Daardoor heb ik er geen invloed op gehad… Maar wanneer ik af en toe in de supermarkt sta, kijk ik inderdaad wel bewuster naar de plasticloze variant 🙂
    Trouwens, gisteren en vandaag je chocosmoothie gemaakt. Of niet helemaal, ik hield het bij amandelmelk, een banaan en cacaopoeder, maar ook zo was hij echt al verrukkelijk! Bedankt voor de inspiratie 😀

    • Desi

     Ohja, dat is jammer. Ik probeer mijn vriend altijd te overtuigen om geen plastic te kopen, maar hij is daar iets minder fanatiek in dan ik. Dus ik herken het wel, haha.
     Oehhhh leuk om te horen! Die dadels hoeven er inderdaad niet per se in. Met alleen banaan is het ook al heel erg lekker.

 2. Ik wou dat we in de winkel altijd keuze hadden wat betreft het verpakkingsmateriaal. Ik wil ergens stiekem geloven dat iedereen plastic zou laten liggen, maar besef ook wel dat niet iedereen er klaar voor is.
  Ik kan in ons warenhuis gelukkig pasta, rijst, tarwe en havermout kopen in een kartonnen verpakking, maar drinken dat niet in een blik zit is bij ons dan weer een grotere uitdaging.
  Ik heb graag meegelezen en hoop tegen de volgende uitdaging zelf ook klaar te zijn om mee te doen. Ik was nu bezig met een budget uitdaging, ook pittig.

  • Desi

   Dat zou handig zijn! Ik denk dat veel mensen wel voor plasticvrij zouden kiezen. Al is een helpend handje vanuit de politiek misschien geen slecht idee, zoals bijvoorbeeld bij dat verbod op gratis plastic tasjes.
   Fijn dat je al wat meer kartonnen opties hebt bij jou in de buurt en hopelijk doe je volgend jaar ook mee. Een budget challenge is inderdaad ook pittig, haha. En dat gaat niet altijd even goed samen met plasticvrij, helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *