7 Comments

 1. Ouch, balen van die vinger. Met handschoenen werken is nog los van het afval ook echt niet zo fijn. Die ijsjes heb ik inderdaad ook niet kunnen weerstaan! Heb nog geen vormpjes kunnen vinden, maar dan wil ik ze wel zelf gaan maken.

  Deze zonnebrandcrème zit in een blikje. Ik weet niet of dat dan beter is dan plastic en misschien ook niet zo hygienisch, maar hij is wel eco, met minerale filters en beter voor je lichaam én het koraal dan de meeste zonnebrandcrèmes. Wel met bijenwas trouwens, dus ik weet niet of het dan wel wat voor je is…
  https://www.rawelementsusa.com/products/eco-formula-30-lotion-plastic-free-package

  • Desi

   Ik vind met handschoenen werken vreselijk 😛 Je krijgt er van die zweethanden van, haha.
   Thanks voor de tip van de zonnebrand. Dat klinkt super, behalve de bijenwas dan 🙁 De zonnebrand die ik nu heb heeft gelukkig ook een mineraal filter, dus wat betreft zit ik wel goed.

 2. Wat een leuk verslag weer! Ik merk wel dat plasticvrij leven je echt best onmogelijk wordt gemaakt tegenwoordig, jammer is dat toch. Ik doe zelf niet mee aan het dieet, maar mijn oog valt wel meer op al het onnodige plastic dat gebruikt wordt. Zo jammer! Is je vinger nu goed aan het genezen? Kan flink zeer doen, zo’n snee! En wat leuk trouwens dat je zo’n gesprek hebt kunnen voeren met je groenteman, ik vind het steeds zo fijn als mensen oprecht geïnteresseerd zijn! Succes met je laatste week plasticdieet, zet hem op!

  • Desi

   Daar heb je helemaal gelijk in. Het word je vaak niet makkelijk gemaakt als je plastic probeert te vermijden, zeker in de normale supermarkt. Mijn vinger is nu weer voor het grootste deel genezen, gelukkig. Dankjewel 🙂 Daat laatste weekje gaat ook wel goedkomen lijkt me.

 3. Oh wat balen dat je (zo ernstig) in je vinger gesneden hebt! En vervelend ook dat je zo lang hebt moeten wachten. Dat komt omdat er ’s avonds en ’s nachts (“in de dienst”) veel minder artsen zijn en dus strenger getrieerd/getriageerd moet worden. Ik snap wel dat je eerst afwacht! Dat is ook het slimste. Maar soms is helaas het efficiëntste om dan wel overdag naar de huisarts te gaan.
  Pas je wel goed op jezelf? Gelukkig werk je niet met vlees maar een diepe snijwond kan geïnfecteerd raken door contact met bacterieën uit voedsel, of doordat je constant nat werk doet (met je handen in water). Dus als het echt niet te doen is op werk…. misschien even verlof vragen?

  Ook een iets vrolijkere noot… Beter & Leuk is leuk! Ze hebben ook lekker avondeten.

  • Desi

   Nouja, uiteindelijk was het dus helemaal niet zo ernstig haha. Alleen dat hadden ze telefonisch niet goed ingeschat. Na een dagje langer in het verband, was er namelijk niets meer aan de hand. Ik heb het goed droog gehouden en het is nu alweer helemaal genezen. Bedankt voor je goede en lieve advies!

   En jaaaa beter&leuk is tof. Ik was er afgelopen week ook weer haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *