12 Comments

 1. Ik heb nu helaas geen tijd om me er in te verdiepen, maar ik probeer eigenlijk altijd wel bewust om te gaan met plastic! Leuk dat je meedoet, ik kom zeker eens terug om je tips te lezen!

  • Desi

   Wat goed om te horen dat je er al mee bezig bent 🙂 en wie weet dat je er deze maand toch iets vaker aan denkt om nog iets zonder plastic te kopen.

 2. izerina

  Het lukt me niet om helemaal plasticvrij te leven/kopen. Dus doe ik mijn best aan de andere zijde. Dagelijks plastic zwerfvuil opruimen.

 3. Oh, ik zou willen dat ik een goed excuus had om niet mee te doen 😉 Maar dat is er natuurlijk helemaal niet! Ik zal er op mijn eigen manier vorm aan geven, maar officieel meedoen gaat me niet lukken. Ik denk dat zo minimalistisch mogelijk leven al goed helpt, dus door niets te kopen wat ik niet nodig heb, en als ik dan iets nodig heb, te kijken naar een alternatief zonder plastic. Ben benieuwd naar je ervaringen dit jaar!

  • Desi

   Haha dat had ik inderdaad ook: ik heb gewooon geen excuus om niet mee te doen. Ik ga het sowieso niet volhouden om het 100% te doen, maar elke verpakking die je minder verbruikt is al winst! En inderdaad, minimalisme helpt al heel goed, want minder kopen is altijd het meeste groene wat je kunt doen.

 4. Veel geluk met de challenge. Ik ben er nog niet klaar voor, maar bekijk wel wat ik moet doen om naar een plastic vrij leven te evolueren. Mijn grootste hindernis is het feit dat ik dan de auto nodig heb om inkopen te doen. Het vraagt allemaal om een enorme herorganisatie. Maar stap voor stap, denk ik dan.
  Veel succes en ik lees de komende maand lekker mee.

  • Desi

   Inderdaad, stap voor stap! Ik weet ook vrijwel zeker dat het 100% vermijden van plastic niet gaat lukken, maar elk stapje is al winst. En het plastic dieet helpt enorm om me meer bewust te zijn van alle gode stappen die ik zet. Leuk dat je meeleest en ik hoop dat je er veel van kan leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *