9 Comments

 1. Heel realistisch, om op die manier met het plasticdieet om te gaan. Beter iets minder radicaal maar daardoor langer vol te houden, dan extreem en snel weer afhaken. Goed bezig hoor!

  • Desi

   Thanks! Dat denk ik inderdaad ook, liever iets minder streng en dan langer volhouden. Dat levert uiteindelijk veel meer op!

  • Desi

   Ik denk inderdaad dat ik me daar maar eens aan moet gaan wagen. Ik heb alleen absoluut geen groene vingers en ik heb laatst zelfs een cactus dood laten gaan.

 2. anoniem

  Het is jammer dat veel mensen denken dat ze met het kopen van katoen goed bezig zijn, terwijl het verbouwen en verwerken van katoen een van de meest vervuilende procedures is. Er zijn enorme hoeveelheden pesticiden en water voor nodig. Ook voor biologische katoen, mss iets minder maar het is toch nodig. Vooral water en dat in landen waar toch al vaak een tekort is.
  Het verpakken van groente en fruit in plastic voorkomt in ieder geval dat deze vroegtijdig moeten worden weggegooid wegens verleppen en/of bederf. Ik weet niet wat erger is, een stukje plastic wat gerecycled kan worden of enorme hoeveelheden voedsel weggooien omdst het onverkoopbaar is geworden.

  • Desi

   Niets kopen is altijd nog beter dan niets kopen! Ik weet inderdaad dat katoenteelt heel erg slecht voor het milieu is, echter heeft biologisch katoen wel een veel lagere milieubelasting doordat er geen chemicaliën gebruikt worden. Al blijft het waterverbruik nog steeds schrikbarend hoog (al komt het nog niet echt in de buurt van vlees eten). Het zou beter zijn om alleen nog maar hennep en linnen te gebruiken, maar dat is helaas nog slecht verkrijgbaar. Tot die tot probeer ik dus niks te kopen, tweedehands te kopen als het echt nodig en anders voor biologisch/gerecyclede alternatieven te kiezen.

 3. Leuk om mee te lezen. Ik loop ook op die grens van afvalvrij te willen leven maar de goedbedoelde handelingen van andere niet willen afblokken. Menslievendheid komt eerst, denk ik dan.
  In de Okay en Colruyt kan je vaker bladgroente kopen zonder plastic, maar weet nu eigenlijk niet of je van België of Nederland bent.

  • Desi

   Precies! Een beetje menslievendheid is natuurlijk ook heel erg bealngrijk. Ik kom uit Nederland, dus Okay en Colruyt hebben we hier niet. Gelukkig heb ik net weer wat onverpakte spinazie op de kop getikt, dus ik kan er weer even tegen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *