7 Comments

 1. Leuk om zo’n overzicht te lezen. Zet de boel toch wat duidelijker op en rijtje dan steeds een losse insta story (die trouwens ook heel leuk zijn!). Succes weer deze week! Plastic vrij is duidelijk niet meer vanzelfsprekend in deze maatschappij!

 2. Klinkt netjes hoor! Ik denk dat je grootste winst zal liggen in onverpakte groente en fruit kopen, zoals je al zegt/schrijft. Uit eten gaan en dan het plastic niet zien is natuurlijk niet hetzelfde als zero waste… daarom vind ik zero waste ook zo lastig!
  En wat tof dat je ook wat zwerfafval hebt opgeraapt! Dat is immers het plastic dat in de grachten, rivieren, zeeën en bossen terechtkomt, en zo in de buik van vogels en andere dieren.

  Ken je Zero Waste Lab trouwens al? Als je daar je plastic afval inlevert krijg je er muntjes voor terug, waarmee je bv weer korting krijgt op groente en fruit. Zit in Oost en inmiddels ook bij Waterlooplein. Is misschien wel iets voor jou!

  • Desi

   Ja daar valt zeker wat winst te behalen! Maar ook vooral onverpakte pasta, rijst etc, want dat vind ik toch nog wel lastiger. En tsja, helemaal zero waste lijkt me toch nog wel moeilijk (al riep ik dat ook altijd over veganisme, dus dat zegt niet zoveel).

   Zero Waste Lab ken ik niet. Dat ga ik eens opzoeken. Goede tip 🙂

 3. Leuk om even mee te lezen. Inkopen doen zonder plastic is inderdaad niet altijd eenvoudig. Bij sommige zaken denk ik “ja, papier”, maar dan zit er aan de binnenkant een folie dat het vochtvrij houdt, dat is dan volgens mij opnieuw plastic. Succes met jouw challenge, benieuwd wat er nog op jouw pad komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *