20 Comments

 1. Hmm, ik ben schuldig aan het scheren met plastic. Daarbij gebruik ik net als jij geen enkel schuimpje of dergelijke voor, maar zo’n ouderwets scheermes klinkt inderdaad wel beter. Maar het is misschien meer iets om te beginnen testen in de winter, als ik niet te veel met blote benen rondloop, want schrammen van het scheren vind ik niet zo flatterend haha. Liefs!

  • Desi

   Misschien heb je iets aan de tips van Koen uit de comments om de kans op wondjes te minimaliseren, maar anders kun je ook gewoon tot de winter wachten. Maar het valt best wel mee met de hoeveelheid wondjes, als je gewoon een beetje uitkijkt.

 2. Ik scheer al jaren mijn baard en regelmatig mijn hoofdhaar met een dubbelzijdig veiligheidsmes zoals jij hebt, maar dan geen roze.

  Als je wondjes blijft houden en het verder niet aan je techniek ligt kan je gaan experimenteren met verschillende mesjes. Bij online scheerwinkels zijn proefpakketten te koop waar verschillende mesjes in zitten. Mijn huid reageert soms beter op een mes van een ander merk. Wat ook belangrijk is, zoals al wordt aangegeven, is een goede scheerschuim, maar beter is een goede scheerzeep waar je zelf scheerschuim van maakt. Die is vetter en beschermt daardoor je huid beter. Een goede scheergel kan je ook gebruiken met als bijkomend voordeel dat het doorzichtig is en je daardoor beter kan zien wat je doet. Als laatste tip geef ik mee dat je het mes niet op de huid moet drukken, maar het gewicht van het scheermes zijn werk moet laten doen, dat is voldoende. Als je teveel druk zet heb je kans op wondjes.

  • Desi

   Wat een goede tips! Gelukkig heb ik inmiddels geen wondjes meer, maar ik zal het onthouden mocht ik er toch nog last van krijgen. En ik weet haast zeker dat mijn andere lezers hier ook wel wat aan zullen hebben 🙂

 3. Ik ben aan nieuwe scheermesjes toe en zat heel erg te twijfelen of ik zo’n old school mesje wel zou aandurven. Ik ben namelijk met een wegwerp mesje al onhandig haha. Maar ik ben om, ik ga er zo een aanschaffen! Zal ik minder gehaast moeten scheren 😉

  • Desi

   Wat goed! Past natuurlijk ook wel bij het verminderen van afval waar je nu mee bezig bent. Ik heb misschien een klein beetje overdreven in mijn post. Je moet wel goed opletten, maar echt heel veel kan er niet mis gaan. Ik ben ook onhandig met wegwerpmesjes, maar ik voel me inmiddels helemaal veilig bij dit scheermes. En minder gehaast scheren is natuurlijk altijd goed. Gratis mindfulness oefening!

 4. Marjolein

  Informatief weer, Desi. Heb al tijden een hekel aan die wegwerpmesjes, maar dit is een idee! Sinds kort gebruik ik een ladyshave uit de jaren 70 (van moeder geweest). Geweldig, nog helemaal in cadeauverpakking. Kan je hier geen foto laten zien. Het is handig voor even vlug tussendoor, maar niet zo goed als het scheermes. De visagiste op de fiets ga ik snel opzoeken.👌

 5. Hé wat een goede oplossing! Ik heb ook een ladyshave. Ik krijg minder irritatie maar het scheert nooit helemaal glad en netjes. Een scheermes is fijner maar inderdaad, die wegwerpmodellen altijd. Ik denk dat er ook eentje ga bestellen! 🙂

 6. Yesss! Ik was al heel lang naar een goed alternatief op zoek. Bedankt!
  Heb je toevallig ook alternatief voor ‘ragertjes’ waar je tussen de tanden mee schoonmaakt?

  • Desi

   Wat fijn dat ik je heb kunnen helpen! Ik gebruik zelf tandenstokers van hout, maar die zitten helaas in een plastic hoesje. Een goed alternatief heb ik daar nog niet voor gevonden helaas, maar mijn zoektocht blijft doorgaan 🙂

 7. Mariekie

  Ik scheer nu met een shampoobar als scheerzeep, die gebruik ik als zeep, shampoo en dus ook als scheerzeep. Het ligt niet op mijn minimalistische weg om weer een aparte scheerzeep aan te schaffen. Echt opschuimen lukt met zo’n bar niet, is dit old-school scheermes dan wel een optie? Mijn gilettemesjes zijn bijna op dus goed moment!

  • Desi

   Oeh wat handig! Welke zeep is dat? Ik gebruik dit scheermes zonder welke zeep dan ook. Dat heb ik nooit gebruikt bij het scheren en ik ben nog steeds tevreden met het resultaat. Ik zou dus zeggen dat het prima kan!

    • Desi

     Dankjewel voor het delen! Dit ziet er echt heel erg fijn uit. Ik heb nu een shampoobar met SLS en ik merk dat dat te agressief is voor mijn hoofdhuid. Dit lijkt me een goed alternatief 🙂 Alleen wel jammer dat er dan weer honing in zit, want dat maakt het helaas niet vegan 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *