12 Comments

 1. Ik heb geen nieuwe tips, maar ik ga de jouwe wel eens uitproberen. Al heel lang wil ik iets aan mijn telefoongebruik doen, maar het is zo veel moeilijker dan ik had verwacht. Ik heb al meteen de app Quality Time gedownload en ik weet nu al dat ik heel erg ga schrikken van de resultaten.

 2. Wat een handig artikel! Ik voel nu nog niet echt de need om het te doen, ik kan hem bijvoorbeeld heel goed weg leggen als ik aan het werk ben. Maar ik ga je tips zeker onthouden 🙂

 3. Uiteraard herkenbaar 😉
  Mijn telefoon mag al een hele tijd niet meer mee in de slaapkamer in en dat was zo’n goede beslissing! Je dag niet beginnen en eindigen met prikkels en domweg scrollen, maar eerst mijn liefje een kusje geven. Veel beter!
  Sinds ik blog zit ik juist veel meer op social media, maar ik probeer er wel op te letten dat het enigszins functioneel is wat ik doe. Verder merk ik inderdaad ook heeeel erg dat ik mijn telefoon compleet kan vergeten als ik iets interessanters te doen heb. Vooral bij tripjes buiten de deur, want ik heb geen internetabonnement. Zulke dagen zijn stiekem altijd het allerfijnst en achteraf heb ik vrijwel nooit iets gemist 🙂

 4. Wij hebben sinds kort al Screenless Sunday ingevoerd, en dat bevalt heel goed. De hele dag geen scherm geeft zo veel rust! En ik heb ook niet het gevoel dat ik veel mis, die ene dag in de week (typ ik op zondagavond, I know). En voor mezelf heb ik de regel dat ik niet zomaar op mijn telefoon mag kijken als ik bij mijn dochters ben. Dat beperkt mijn schermtijd ook heel erg en is heel fijn 🙂 Bedankt voor jouw tips, zijn goede dingen om over na te denken!

 5. Leuk om te lezen en me er aan te doen herinneren om mijn gsm-gebruik te minderen. Ik merk dat ik het meest naar mijn gsm kijk als ik alleen thuis ben. Ik gebruik de app Moment om te zien hoe vaak ik mijn gsm ontgrendel en hoelang ik op het internet tuur. Ik ga Quality-time eens installeren want ik vind het leuk om te zien welke app ik het vaakst gebruik, al kan dat ook via instellingen maar dat zijn teveel omwegen 🙂

  In mijn BuJo hou ik een tracker bij en ik probeer om niet voor 9h en niet na 22h op het internet te zitten. Om 22h probeer ik mijn gsm in vliegtuigmodus te zetten tot 9h ’s morgens.

  • Desi

   Ohja, dat doe ik ook inderdaad. De verleiding is het grootst als ik in mijn eentje ben. Dan is er ook niemand die er iets van kan zeggen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *