10 Comments

 1. Ik herken dat wel. Zeker op vakantie vind ik het fijn om offline te zijn. Maar daarna zit ik toch al weer snel net zo veel op mijn telefoon als voor mijn vakantie. Ondanks het feit dat ik heb ervaren hoe fijn het is om offline te zijn! Frustrerend vind ik dat! Onze telefoons hebben ons stiekem toch meer in hun ban dan we willen toegeven…

  • Desi

   Haha, ja dat is herkenbaar. Het is zo verslavend om een smartphone in je handen te hebben, ook al is het ook enorm fijn om dat ding weg te leggen (stiekem nog fijner dan om hem vast te hebben).

 2. Haha, ja dan kom je thuis en dan blijkt dat iedereen afwezig was op social media. Alsof niemand op je zat te wachten. Wat ergens ook een lichte teleurstelling geeft.
  Gaandeweg het jaar zit ik er weer helemaal in, ook al kan ik er in de zomerperiode vrij makkelijk afstand van doen. Dat vullen van ‘lege’ tijd is echt zonde, maar ook verleidelijk.

  • Desi

   Die lichte teleurstelling herken ik wel. Al slaat het natuurlijk nergens op, want het is niet alsof je zelfwaarde afhangt van hoeveel mails je krijgt of hoeveel mensen je een appje sturen. Hopelijk is deze blogpost een stimulans om weer eens vaker je telefoon te laten liggen!

 3. Wat een mooi toeval was dit eigenlijk! Zo’n ideale manier om je vakantie op een bewuste manier door te brengen 🙂 En als je eens zo’n detox hebt gedaan, kijk je inderdaad anders naar je GSM-gebruik hé! Ik deed vorig jaar eens zo’n detox en sindsdien probeer ik echt mijn gedrag nog steeds aan te passen. Liefs!

  • Desi

   Inderdaad, het heeft mijn vakantie echt wel verrijkt omdat ik meer bewust was van het moment. Lukt het ook om je gedrag echt blijvend aan te passen? Ik vind dat nog wel lastig 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *