Juli inspiratie: bergen vakantie en mooie boeken

bergen

Juli is alweer voorbij! Tijd dus om terug te kijken op de inspiratie die ik afgelopen maand heb opgedaan. Aangezien ik flink vakantie heb gevierd in de bergen, heb ik wat minder tijd besteed aan blogs lezen. Toch is er nog steeds enorm veel wat me geïnspireerd heeft, zoals de natuur, muziek en boeken. Ik weet zeker dat er iets bij zit wat bij jou ook een sprankje inspiratie kan opwekken, maar dan moet je natuurlijk wel verder lezen.

Wat ik luisterde

Vakantie is een ideaal moment om muziek te luisteren. Dit nummer van de Black Eyed Peas staat regelmatig op repeat en is een perfect deuntje voor tijdens het lezen van deze post.
De tekst is op dit moment natuurlijk weer akelig actueel.
”We don’t want war- can’t take no more
It’s drastic time for sure
We need an antidote and a cure
Coz do you really think Mohammed got a problem with Jehovah
(Hier vind je de volledige versie)

boeken

Wat ik las

De zuster die afgelopen maand aan het woord kwam op de leuke blog Percy Tienhoven beaamt hoe belangrijk het is om rust te pakken. Dat is mij in de vakantie zeker gelukt en resulteerde in een heleboel en nieuwe plannen. Alleen hoe pak je dat aan? Deze post van Zen Zoekers had ik dan ook precies nodig. Onmogelijke dromen werkelijkheid maken? Daar heb ik wel oren naar!
Jelle van SoChicken schreef ook weer een mooi stuk over de slachtofferrol. ”Je maakt jezelf ongelukkig – en je bent er gek op”. Het klinkt wat hard, maar ik kon mezelf er enorm in herkennen. Wie weet heb jij er ook wat aan!
Iets waar ik wel gelukkig van wordt, is minimalisme. Ik schreef er deze maand zelf een stukje over, maar ik las ook met veel plezier wat Sophie schreef over het toepassen van minimalisme in je dagelijks leven. Dat je minimaliseert op één gebied, hoeft namelijk niet te betekenen dat je dat op elk gebied moet doen. En op plezier moet je al helemaal niet minimaliseren!

Op de Groene Meisjes verscheen deze maand weer een artikel waar ik mezelf helemaal in herkende. Gastblogger Prins vergeleek vlees eten met roken en daar slaat hij de spijker op zijn kop! Wij zijn inmiddels gewend aan dierenleed, maar dat maakt het niet ‘normaal’.

Ook las ik weer een paar geweldige boeken, zoals ‘Verslaafd aan de liefde’ van Jan Geurtz, ‘#Girlsboss’ van Sophia Amuroso en ‘The achievement habit’ van Bernard Roth. Alle drie zijn echt enorme aanraders als je bezig bent met zelfontwikkeling en het bereiken van je doelen en dromen.

juli inspiratie

Wat ik keek

Door twee weken kamperen in the middle of nowhere keek ik vooral heel veel naar de natuur, in plaats van naar mijn telefoonscherm. Met mijn vriend heb ik een aantal bizar mooie bergwandelingen gemaakt en elke keer voelde ik zo’n diepe eerbied voor de natuur. Als je tussen de grote bergen loopt, valt het me steeds weer op hoe klein ik eigenlijk ben. Ik bedoel, met mijn lengte van 166 cm ben ik al niet zo groot, maar vergeleken met een landschap vol bergen stel ik echt niets voor. Daarmee wil ik mezelf niet kleineren (haha!). Het is niet dat ik me hierdoor minder waard voel, maar dat ik juist meer waardering heb ontwikkeld voor de natuur.  Het was echt fijn om me weer onderdeel van de natuur te voelen!

mauerpark 2

Wat ik schreef

Ik schreef enorm veel over plastic (waar morgen een update over online komt), maar gelukkig passeerden er ook nog andere onderwerpen de revue. Zo schreef ik over de tofste hotspots in Berlijn (waar je ook kan zien wat ik deze maand onder andere at), over mijn noodgedwongen smartphone detox, maar ook over hoe je op vakantie gaat als veganist en hoe je van fruit een heerlijk broodje vlees kan maken. Ga je binnenkort naar een potluck? Dan heb je vast wel iets aan een lekker recept voor muffins en fijne potluck tips!

Ik wens je een hele fijne zomer toe! Wat heb jij gedaan in juli? 

5 Comments

  1. Dat rode jurkje staat je zo goed! Ik heb deze hele maand gewerkt, maar nu heb ik ook eindelijk vakantie! Ik wil ook heel graag een keer naar Berlijn, maar volgende week ga ik naar het Vegan Surf Camp in Frankrijk in Frankrijk en daar heb ik ook super veel zin in 🙂

  2. Ik vind het ook altijd zo’n bijzondere ervaring om in de natuur te zijn! En daarnaast heb ik het ook af en toe gewoon even nodig om lekker zonder internet en telefoon te zijn. Heel herkenbaar dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *