11 Comments

 1. He-le-maal eens! Ik werk graag aan dingen en blijf mezelf en wat ik doe verbeteren, maar je bent inderdaad nooit klaar. Er komt altijd wel weer wat nieuws en perfect bestaat niet!

 2. Als antwoord op je vraag: nee, maar gelukkig wel steeds beter/vaker…

  Overigens voelt het soms ook wel wat deprimerend, als ik eerlijk ben. Het zou inderdaad saai zijn, maar volgens mij vinden mensen het ook fijn om op een gegeven moment een bepaald “level” definitief te bereiken. Zie het als een diploma voor een opleiding… Ik zou graag standaard een bepaald niveau van zelfzorg willen hebben 😉 Maar misschien heb ik dat ook al, in vergelijking met vroeger.

  • Desi

   Ik herken helemaal wat je zegt. Soms word ik er ook wel doodmoe dat ik weer aan de slag moet omdat ik merk dat ik mezelf niet geef wat ik nodig heb. Zo’n diploma zou dan best wel handig zijn. Maarja, ook als je een diploma hebt ben je nog niet klaar. Dan zul je ook nog je kennis op peil moeten houden en regelmatig in de praktijk die kennis toe moeten passen. Anders ben je na een tijdje alles weer vergeten, ook al heb je dan een diploma.
   Ik denk ook wel dat je soms niet doorhebt hoe veel je al gegroeid bent, en het kan heel nuttig zijn om daar af en toe bij stil te staan. Volgens mij ben je namelijk al heel goed bezig!

 3. Ik heb heel lang, heel hard gewerkt aan mezelf. Aan het verwerken van nare gebeurtenissen uit het verleden, aan het leren kennen van mezelf en aan het accepteren van mijn karakter..
  Ik bleef maar aan de gang!

  Vorige week had ik een intensieve training en ontdekte ik dat ik weliswaar nooit klaar ben, maar wel ‘af’. Ik heb mijn eigen compleetheid ervaren en besef nu dat alles wat ik nodig heb, allang in me zit 🙂
  Nu, na al die jaren, voel ik me eindelijk ‘af’ in de basis. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar heb in ieder geval een geankerd vertrekpunt, mezelf 🙂

  • Desi

   Oh Aca wat zeg je dat mooi! Het werken aan jezelf kan inderdaad makkelijk ‘te veel’ worden. Er zijn zoveel boeken, therapieën, trainingen, videos en lezingen die je kunt volgen, dat het soms vreselijk overweldigend kan zijn. Terwijl je van binnen inderdaad al ‘af’ bent en alles hebt wat je nodig hebt. Wat mooi dat je dit nu realiseert en dat je zo’n fijn geankerd vertrekpunt heb. <3

 4. Ik moet bekennen dat ik vaak niet luister naar mezelf. Ik stel mezelf eerder duizenden vragen om dan tevergeefs om raad en advies te gaan vragen aan iemand anders. Ik ben ook zo onzeker over alles dat ik soms gewoon niet weet wat ik met mezelf aan moet..

  • Desi

   Oh wat klinkt dat herkenbaar Evelyne! Maar als je langzaam begint met naar jezelf te luisten, door bijvoorbeeld hele simpele dingen (bijv. wat ik wil ik eten vanavond?) dan wordt het vanzelf makkelijker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *