15 Comments

 1. Wat een mooie blog, precies wat ik nodig had na mijn eigen blogje over mijn struggles als beginnende vegan! Ik vind het namelijk zóóó moeilijk om buiten de deur aan te geven dat ik vegan wil eten, omdat ik dan echt blikken krijg alsof ik een extremistisch geloof aanhang of een alien ben. Brabant is niet zo vooruitstrevend 😉 Dit blogje geeft me weer moed. Ik sla hem zeker op om vaker terug te kunnen lezen, dankjewel 😘

  • Desi

   Ahhhh wat lief! Fijn om te lezen. Ik kan me helemaal voorstellen dat het moeilijk is in het begin. Dat vond ik dus ook! Maar die blikken krijg je misschien in het begin, alleen ze worden daarna snel minder 🙂 Mensen moeten gewoon eventjes wennen en daarna vinden ze het gewoon normaal (want er is natuurlijk ook helemaal niets extreems aan het eten van planten! 😉 )

 2. Heel goed stuk, je hebt helemaal gelijk!! Ik heb er geen moeite mee om te vragen naar de vegan opties, ook al zorgt dat soms voor blikken en woorden… En dat is waar ik vooral moeite mee heb, al die (gemene) opmerkingen van mensen om me heen!

  • Desi

   Jammer he, dat sommige mensen er zo moeilijk over kunnen doen? Ik snap dat nooit zo goed. Zeker omdat ik zelf niet iemand ben die moeilijk doet over wat andere mensen eten. Ze zeggen altijd dat veganisten zo irritant zijn en zeuren over hun veganisme, maar vleeseters zeuren geloof ik meer over veganisme :p

 3. izerina

  Wat jammer toch, dat mensen elkaar niet altijd accepteren .Gewoon vegan koken voor je bezoek en als vegan-visite niet je standpunt overduidelijk uiten richting vleeseters.. Het gaat toch om de vriendschap?

  • Desi

   Wat lieffff! Thanks 😀
   Het is natuurlijk altijd beter dan de 0% vegans, maar ik zou het inderdaad ook leuker vinden als ze gewoon 100% vegans werden (of nouja, voor zo ver dat dan echt mogelijk is).

   • denise

    Ja precies. Alles is beter. Maar soms verwacht ik van een vegan juist beter. Dan denk ik, jij weet hoe de vee industrie werkt en je weet dus ook dat dat ene ei of stukje kaas veel leed met zich meebrengt. En dan verwacht ik juist dat je betere keuzes kan maken dan een vleeseter die zich nooit verdiept heeft

    • Desi

     Daar heb je wel een goed punt inderdaad. Ik zou het nu echt geen dierlijke producten meer kunnen eten, omdat ik weet hoeveel leed eraan kleeft.

 4. Stephane

  Een zeer mooi artikel dat zeker veel veganisten aanspreekt. Herkenning van een probleem bij anderen maakt het makkelijker om in te zien hoe goed je zelf bezig bent. Af en toe is dat nodig. Je idealen opzij schuiven voor een boze blik of een niet altijd gewenst gesprek aan tafel is vaak een natuurlijke reactie. Niet moeilijk willen doen, tja, dat willen we allemaal. De vraag is wie moeilijk doet. We hebben allemaal een vrije wil, een vrije keuze en vrije gedachten. Ik neem er ook vrede mee dat iemand vlees eet naast mij. Als ik uit ga neem ik meestal een paar bananen mee voor het geval er niets voorzien is voor veganisten. Een maaltijd overslaan is natuurlijk ook een gezonde optie. Vasten doe ik sowieso af en en toe voor een intensieve meditatie.

 5. Mooi geschreven, iedereen heeft zijn/haar eigen ervaringen hiermee. Iedereen moet je respecteren of die persoon wel of geen vlees uit, vegetarisch of veganist het maakt allemaal niet uit. Niemand die je raar aankijkt, waar je achter staat moet je in geloven. De mening van een ander maakt dan in dit geval niet uit.

  Gelukkig denkt iedereen anders over van alles, anders zou het ook zo saai worden. Goed geschreven Desi knap van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *