13 Comments

  • Desi

   Ach ja, het is een kwestie van wennen. Ik moet zeggen dat het echt veel hygiënischer voelt dan ‘regulier’ maandverband, al blijft het wel een beetje vreemd om te gebruiken. Maar dat komt waarschijnlijk omdat het nog niet zo gebruikelijk is (ik ken meer mensen met een cup dan met wasbaar maandverband)

 1. Menstruatiecups for life! Echt hoor, geweldig zijn die dingen. Met wasbaar maandverband heb ik ook geen problemen, ook onderweg niet. Wij gebruiken ook wasbare luiers, die we onderweg ook gewoon met ons meesjouwen. Daar is zo’n klein verbandje niets bij 😉 Toch gebruik ik eigenlijk geen wasbaar maandverband, want ik lek nooit door met mijn cup (meteen even afkloppen, hahaha) 🙂

  • Desi

   Jaaaaaa zoo fijn! Ik had gewild dat ik hier eerder van wist, want dat had me zoveel tampons gescheeld (en zoveel meer comfort gegeven). Pfoe, super van je, dat je wasbare luiers gebruikt. Dat lijkt me toch nog wel iets meer planwerk dan wasbaar maandverband.

 2. Ikkelien

  Ik heb jarenlang een cup gebruikt maar toen ik in de overgang raakte kreeg ik zulke heftige bloedingen dat de cup niet voldoende was. Toen ben ik overgestapt op wasbaar maandverband. Ik heb er een stuk of 20, variërend van licht tot nachtverband. Ik vind het een uitkomst! Het zit heerlijk, verschuift niet en lekt niet door.
  In de badkamer heb ik een emmertje met deksel staan. Hierin doe ik koud water en een schep soda. De verbandjes gaan hierin en elke dag ververs ik het water en de soda. Na de menstruatieperiode kiep ik de hele emmer in de wasmachine en was alles op 40 graden. Drogen aan de lijn en weer de kast in.
  Nu ik wat ouder wordt merk ik dat het ook prettig is bij kleine incontinentie-ongelukjes.

  • Desi

   Wat een handige manier om ze te wassen! Ik woon met een mannelijke huisgenoot (die niet mijn vriend is), dus die zou het denk ik niet zo op prijs stellen als ik zo’n emmertje in de badkamer zou zetten haha.

  • Desi

   Hahah, als het niet om duurzaamheid ging, was ik waarschijnlijk niet geneigd om het uit te proberen. Maar het bevalt echt beter dan ik had verwacht (want ik moest er een jaar geleden ook niet aan denken, eerlijk gezegd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *