15 Comments

 1. Deze shampoobar heb ik ook en ik doe er langer dan de 3 maanden mee die lush aangeeft, dus uiteindelijk vind ik de prijs heel erg meevallen. Ik vind de blauwe variant met zeewier trouwens ook heel fijn!

  • Desi

   Wat leuk om te horen dat jij ook een shampoobar gebruikt! Lush geeft aan dat je er net zo lang mee kan doen als 3×250 ml flessen shampoo, volgens mij is dat wel langer dan drie maanden (afhankelijk van hoeveel je gebruikt, natuurlijk). De variant met zeewier ga ik misschien wel proberen als deze op is, bedankt voor de tip!

 2. Oeh, die bar lijkt me lekker! Ik gebruik zelf ook regelmatig een bar van Lush (Squeaky Green) maar als ik ‘m te vaak achter elkaar gebruik merk ik dat mijn haar een beetje uitdroogt. Ik wissel dus af met een “normale” shampoo.

  • Desi

   Wat slim om af te wisselen! Ik merk inderdaad ook dat het wat meer uitdroogt dan mijn vorige shampoo, dat is wel jammer. Ik gebruik nu gewoon extra arganolie, zodat het minder droog is.

   • Kwestie van minder vaak wassen is dan vaak de oplossing. Vergeet niet dat het lichaam ook zelfreinigend is zolang je niet te vaak alle bacteriën weg wast. Wassen met water is af en toe voldoende 😉 ik ga de lush ook kopen als mun shampoo op is. Al bekend met kokosolie? 😉 ook goed voor de haren

    • Desi

     Bedankt voor de tips! Ik ben nog een beetje aan het proberen wat het beste werkt voor mijn haar. Minder vaak wassen helpt tegen droogheid en kokosolie is ook fijn tegen droge puntjes.

 3. Selina

  Ik heb laatst Aleppo zeep gekocht, om verschillende redenen , maar oa ook om de haren mee te wassen.
  Hier in ons gezin heeft iedereen een andere haarsoort, van vettig tot droog, met roos zonder jeuk of met jeuk zonder roos, ga zo maar door.
  Ik heb daarom zoveel verschillende shampoos in de douche staan, om gek van te worden.
  Zeer slecht voor het milieu, maar ook had ik het idee dat de shampoos gewoon niet goed werken.

  Ik zelf heb krullend haar, droog en soms erg veel last van jeuk op mijn hoofdhuid.
  Manlief heeft kort haar met roos.
  We hebben allebei ons haar met deze zeep gewassen en zijn zeer tevreden. Mijn haar krult enorm, de jeuk is niet weg, maar wel minder (de hoofdhuid moet ook even wennen heb ik begrepen) en het zit prima, zonder dat ik er schuim of iets dergelijks in heb gedaan.
  Ook mijn man (die normaal niet zo mee doet aan die probeer dingentjes van mij) is zeer tevreden. Duidelijk minder roos.

  Dus zeer de moeite waard wat mij betreft., goedkoop en multifunctioneel.

  Groetjes Selina

  • Desi

   Hoi Selina, wat lief dat je de moeite hebt genomen om zo’n uitgebreide reactie te typen. Ik gebruik aleppozeep al een tijdje als wasmiddel en dat bevalt me heel erg goed, maar ik vind het leuk om te horen dat je het dus ook als shampoo kunt gebruiken. Dat wist ik helemaal niet! Dat lijkt me een heel fijn alternatief zonder SLS. Ik ga het snel eens uitproberen!

  • Desi

   Leuk dat je er iets aan hebt! Ik hoorde laatst dat je ook aleppozeep kan gebruiken als shampoobar. Dan zit er geen SLS in (mocht je dat belangrijk vinden). Ik heb het zelf nog niet getest, maar ben het zeker nog van plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *