20 Comments

  • Desi

   Klopt, Lieze is nog bezig met het opnieuw opzetten van de website. Volgens mij regelt ze nu alles via Facebook totdat de website weer in orde is.

 1. Pas op, een lang verhaal: Mijn gezichtshuid werd altijd jeukerig wanneer mijn huid (via mijn handen of gewoon los of tijdens het slapen) in contact kwam met mijn haar en mijn hoofdhuid ging altijd enorm glanzen na het douchen, dwars door mijn haar heen, alsof ik kalend was en mijn huid stond heel strak ofzo. Mijn hoofdhuid ging ook altijd jeuken door droogheid, heel vervelend.

  Ik had een kwart fles dure crèmespoeling nodig per keer om mijn haar een beetje kambaar te houden maar ik was allergisch voor die shampoo en de crèmespoeling want er zaten ook wolalcoholen in (schapenwolvet en lanoline zijn er andere namen voor als ik het goed heb) terwijl ik niet goed tegen wol kon maar het was het enige product en merk wat mijn haar handelbaar hield (van wat ik had uitgeprobeerd. van andere shampoos en crèmespoeling werd mijn haar net stro).

  Dat was ik zo zat, dat ik een paar maanden geleden een poosje een kruidenpoeder heb gebruikt in plaats van shampoo. Dat was best een geknoei vond ik. Het heeft mijn haarkleur heel erg veranderd waar ik niet blij mee was, dat dat kan gebeuren stond niet op de verpakking. Er kwam een soort laagje om mijn haar heen en in de schubben van mijn haar, een dof poederlaagje. Daardoor was mijn haar bijna niet te borstelen en elke keer trok ik er een grote bos haar uit. Ik denk dat ik wel de helft van mijn haar kwijt ben erdoor maar ik had geen jeuk meer….

  Toen ik er weer eens tegenop zag om weer zo’n kruiden papje in mijn haar te smeren en het met pijn door te borstelen heb ik een blok zeep gepakt die ik ooit had besteld bij een biologische website en ik heb daar mijn haar grondig mee gewassen. Voor mijn haar (snel pluizig omdat de haarschubjes grof en groot zijn, dof en daardoor van nature een beetje poreus dus) was het niet ideaal maar 10 beter dan dat poeder en al 100x beter dan mijn oude shampoo met SLS erin maar het borstelen bleef heel lastig, zelfs tijdens het douchen en haarwassen helaas.

  Een paar maanden geleden ben ik overgestapt op SLS-loze en veganistische vloeibare shampoo. Shampoo EN een cremespoeling (gelukkig maar een beetje van nodig… niet meer dan de shampoo) en zeep gekocht zonder SLS voor mijn gezicht en lichaam, ik merk zoveel verschil, ik wil echt niet meer anders! Ik noem geen merken op maar als iemand het wil weten hoor/lees ik het wel, dan geef ik het je door.

  Toevallig las ik wat over SLS op die website waar ik de veganistische shampoo, crèmespoeling en zeep heb gekocht. Daarvoor had ik er nooit wat over gelezen volgens mij…

  De shampoos met SLS (ik heb nog veel voorraad) ga ik gebruiken als wasmiddel voor mijn kleding want ik vind weggooien toch zonde van al het geld dat ik eraan besteed heb.
  Dat doe ik al een paar maanden en het bevalt goed genoeg. De kleren kunnen er prima tegen. Het heeft net als wasmiddel SLS als hoofdbestanddeel naast water.

  De crèmespoeling gebruik ik af en toe als wasverzachter (ik verdun het soms met wat water anders spoelt het niet altijd weg in het spoelbakje). Ik heb op internet op verschillende forums gezien dat dat kan en mijn ervaring ermee is goed.

  Ik zet de machine wel op extra goed spoelen en ik merk serieus alsnog dat de huid van mijn vingers na het ophangen van de was ruw en uitgedroogd aanvoelen. Wat ik ook altijd heb en had met “gewoon” wasmiddel en wasverzachter voor kleding.

  Als alle shampoos met SLS erin op zijn (kan poosje duren) ga ik voor de was ook veganistisch, milieu- en huidvriendelijker wasmiddel gebruiken.

  Hetzelfde geldt voor douchegel! Doe ik nu de was mee en komt niet meer in mijn douche 🙂

  • Desi

   Wow bizar he, dat SLS zoveel effect kan hebben? Fijn dat je nu iets gevonden hebt wat voor jou werkt en waar je geen last meer van hebt. Ik wist helemaal niet dat je conditioner ook als wasverzachter kan gebruiken. Dat kan best eens handig zijn om te weten (al gebruik ik zelf geen conditioner op het moment, maar je weet maar nooit).

 2. Haha wat super leuk geschreven! Ik begrijp wat je bedoelt met die sneeuw op je hoofd want ik had het ook heel erg. Sinds ik Inecto gebruik heb ik het bijna niet meer, hoewel hier wel SLS in zit. Als die op is, ga ik ook een shampoo bar proberen (;

  • Desi

   Ah wat fijn dat je er nu geen last meer van hebt. Misschien dat inecto een lagere concentratie SLS gebruikt, waardoor jouw hoofdhuid er gewoon tegen kan. Ik ben benieuwd wat je van de shampoobar vind. Ik wil in ieder geval niet meer terug!

 3. Super leuk artikel! Ik hou ervan dat je soms vragen stelt en deze lekker weer weerlegt, echt top. Ik heb geen SLS in m’n shampoo, maar niet per se super bewust. Ik wilde een vegan en dierproefvrije en kwam op een shampoo van Dr Organic en toevallig is die ook vrij van allemaal troep! Hierna wil ik overgaan op een shampoobar dus je hebt geen idee hoe blij ik ben met je post.
  Veel plezier ervan!
  Liefs

  • Desi

   De shampoo van Dr Organic ruikt zo lekker! Jammer dat het in plastic zit. Ik ben heel erg benieuwd wat je van de shampoobar vind en of je er ook zo fan van wordt. Ik wil echt niet meer anders!

  • Desi

   Hmmm… wat jammer. Bij mij werkt het ook niet meer inderdaad 🙁 Dan zou het kunnen dat de mevrouw die ze maakt er inmiddels mee gestopt is. Ik weet dat het voornamelijk een hobby was en niet zo zeer professioneel, dus misschien had ze geen tijd meer. Er zijn ook wel andere merken die shampoobars zonder SLS hebben trouwens!

    • Desi

     Hier vind je een aantal opties. Ik gebruik op dit moment biologische shampoo uit (helaas) een fles, omdat ik merkte dat mijn haar met een shampoobar toch niet altijd even goed schoon werd. De fles is nu bijna op, dus daarna wil ik weer nieuwe shampoobars testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *