11 Comments

 1. Ineke

  Ik ben nooit onderweg met koffie, maar op het werk bij de automaat, waar de meeste een kartonnen beker pakken, pak ik gewoon een stenen beker uit de la. Mensen zien mij dat doen en hergebruiken nu hun kartonnen beker soms. Als ik koffie voor ze haal krijgen ze natuurlijk een stenen beker van me. 😉
  Als ik wel zou reizen met koffie zou ik geloof ik liever voor een mini termosfles kiezen zodat je het ook niet meteen in 1 keer op hoeft te drinken. Maar de beker is leuk. 🙂

  • Desi

   Goed bezig Ineke! Ook wel gek dat mensen liever een papieren bekertje pakken als er gewoon stenen bekers zijn. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het drinkt ook zoveel fijner! Een thermosfles is inderdaad heel erg handig, zeker als je zelf koffie meeneemt van thuis. Ik probeer maar één kopje per dag te drinken, dus met een thermosfles zou ik veel te veel drinken (of altijd een half lege meesjouwen, wat ook niet handig is).

 2. Ikkelien

  Wij zijn weinig onderweg maar familie van man woont zo’n 2,5 uur rijden bij ons. Andaan. Man wil onderweg graag koffie. In verleden stopten we dan bij een benzinepomp…
  Tegenwoordig zet ik voor vertrek extra koffie en doe dit in een thermosbeker.

  • Desi

   Geen koffie? Wauw, goed bezig! Ik probeer al heel lang geen koffie meer te drinken, maar ik geef toch elke keer toe. Voor thee werkt het inderdaad ook, al zou ik dan liever een grote thermosfles meenemen (ik ben een mega theeleut!)

 3. Grappig, ik vond deze blog in mijn zoektocht naar mooie herbruikbare koffiebekers.
  Alleen niet de plastic versie maar de papieren.
  Wij importeren en verkopen bedrukte kartonnen koffiebekers.
  Er loopt nu een test bij een 4 tal bedrijven waar een “herbruikbare” tekst op staat.
  Bijvoorbeeld: “Je kunt deze bekers best 2 keer gebruiken” of gewoon de tekst “herbruikbare beker”. Leuke is dat het verbruik met 30 procent zakt.
  We komen toch niet helemaal onder de wegwerpbekers uit ben ik bang.
  Succes met de website,

  Groetjes,

  Mariette

  • Desi

   Hoi Mariette! Thanks voor je opmerking. Voor mensen die geen zin hebben om steeds een herbruikbare koffiebeker mee te sjouwen (of het zijn vergeten) zou dat al een goede optie. Dat scheelt al een hoop, al maak je de afvalhoop er uiteindelijk nog steeds groter mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *