14 Comments

 1. Ik vind het héél goed dat je deze publiceert 🙂 Voor jezelf, want praten helpt inderdaad! Maar ook voor anderen <3 Het speelt veel vaker dan we denken en the mind is everything. Keep on going girl 🙂

  • Desi

   Thanks! Over zoiets schrijven is voor mezelf ook altijd geen goede manier om het weer een stukje te verwerken en accepteren (al heb ik het idee dat ik daar al een heel eind mee in gevorderd ben).

  • Desi

   Dankjewel 🙂 Ik denk dat er veel meer mensen zoiets hebben meegemaakt dan je denkt, dus daarom vind ik het zo belangrijk om erover te praten.

 2. Geweldige blogpost. Openheid is het begin van de oplossing. Ik kan erover meepraten al ben ik al jaren weer een blije gup. Hoop dat jij dat ook wordt!

  • Desi

   Fijn dat jij er ook vanaf bent gekomen! Ik ben inmiddels ook weer een blije gup (en het blijft nog steeds beter worden), gelukkig 🙂

 3. Rob

  Mooi geschreven. En dat in een week waarin weer verschillende succesvolle mensen een einde aan hun leven hebben gemaakt, waarschijnlijk vanwege depressies.

 4. Compliment voor je lef, Desi! Je laat zoveel van jezelf zien op deze site, daar mag je echt trots op zijn – en zeker weten, dat één of meerdere lezers hier iets aan hebben!

 5. Regine

  Mooi, je laat zien dat je het aandurft om dit ook op te lossen. Je bent het waard om aan jezelf te werken. Toen ik puber was, was die hulp er nog niet. De vraag om hulp kwam met een wedervraag: heb je eten, dak boven je hoofd en kleren aan? Niet zeuren dan. Nu ben ik al “oud”, 50+ dus ik juich het toe dat er nu beter op gelet wordt.

 6. Janne

  Wat dapper dat je dit hebt geschreven! Ik vind het heel nuttig dat er meer bewustwording komt op dit gebied, want hopelijk is de drempel om hulp te zoeken dan minder hoog.

  Ik was de afgelopen maanden ook aan het wegzakken. Het stomme is dat ik in zo’n periode denk dat het hoort dat ik me zo voel, dat ik gewoon zo ben, dat ik het verdiend heb, dat er niets aan te doen is. Dat houdt me dan enorm tegen om erover te praten, want ik vind dat er niets is om over te praten. Gelukkig had ik mensen die tegen me zeiden dat het niet normaal is om je zo rot te voelen, en dat het beter kan worden. En het is ook beter aan het worden.

  • Desi

   Wat fijn dat het weer wat beter aan het worden is en hopelijk helpt om er over te praten. Je bent echt niet de enige die haar last van heeft en het wordt écht beter! En onthou dit: jij hoort je ook blij te voelen, dat verdien jij! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *