10 Comments

 1. Mooi geschreven! Ik denk ook niet dat er een standaard veganist bestaat. Sinds ik vegan ben, ben ik in contact gekomen met zo veel verschillende andere vegans, dat er niet echt een stereotype uit te halen is. De vooroordelen bestaan natuurlijk wel, maar ik ben nog geen andere veganist tegengekomen irl die echt aan al die vooroordelen voldoet. De “standaard” veganist bestaat dus denk ik alleen in de hoofden van niet-vegans.

  • Desi

   Haha, ik denk inderdaad dat de standaard veganist bedacht is door niet-vegans, want ik ben deze persoon ook nog niet tegenkomen.

 2. Ik denk dat je wel een punt hebt, volgens mij bestaat er ook geen standaard veganist. Iedereen is als persoon al anders en pakt ook het vegan worden / zijn op een andere manier aan!

 3. Janne

  Ik ben ook geen standaard veganist met mijn at-home-vegan leefwijze. Als ik zelf boodschappen doe, koop ik geen dieren, maar bij anderen eet ik die wel soms. Ik probeer buitenshuis wel betere opties te kiezen, dus weinig kaas, geen vlees of vis.

  Ik doe het voor het milieu en voor het dierenwelzijn. Ik vind het veel makkelijker om vol te houden als ik weet dat niets verboden is, dat ik sommige dingen gewoon niet zo graag eet maar een keertje zou wel mogen.

  Ik noem mezelf eigenlijk nooit een veganist, omdat ik buitenshuis dus wel eieren en zuivel eet. Maar ik ben inmiddels heel goed bekend met veganistisch eten, koken en leven.

  Natuurlijk zijn er evenveel soorten veganisten als dat er veganisten zijn. En er zijn dus ook een heleboel net-niet-veganisten zoals ik, of een vriendin van me die vegetariër en lactose-intolerant is. Er zijn zoveel mensen die rekening houden met gezond en milieubewust eten, en die hopelijk richting een veganistische leefwijze aan het groeien zijn. Ik hoop dat die mensen blijven zien dat veganisme niet iets moeilijks is wat je meteen perfect moet doen, maar dat het iets is waar je in groeit.

  • Desi

   “Ik hoop dat die mensen blijven zien dat veganisme niet iets moeilijks is wat je meteen perfect moet doen, maar dat het iets is waar je in groeit.” Wat een mooie uitspraak Janne. Zo zie ik het inderdaad ook 🙂

 4. Als de mensen in mijn omgeving het hebben over ‘standaard veganisten’, bedoelen ze meestal: veganisten die de hele tijd over het veganisme praten. (Wat volgens mij trouwens helemaal niet waar is. Volgens mij hebben ze gewoon een verdraaid beeld omdat ze één keer iemand zijn tegengekomen dit dat doet …)
  Ik ben het eens met jouw omschrijving 🙂 Mooi.

  • Desi

   Hahaha.. het grappige van die mensen die zeggen dat veganisten altijd over veganisme praten, is dat je de veganisten die niet over veganisme praten ook niet hoort. Zo weet je dus ook niet dat er veganisten bestaan die niet de hele tijd over veganisme praten.

 5. Evain

  Mooi geschreven!! En heel herken baar toevallig vorige week nog dit gehoord. Meneer (die niet wist dat ik Vegan was) stak een beroof af hoe je een Veganist kon herkennen en waarom t dan wel ongezond zou zijn. En hij widt zeker dat niemand van onze groepje vegan/vega was (julie zien er uit als gezonde meiden). Mijn reactie: bedankt voor t compliment, ik ben t natuurlijk niet met je eens, ben al 3jaar Vegan😁
  Niemand is standaard idereen is uniek! Wat zou t leven saaizijn😘

  • Desi

   Hahahaha wat een heerlijk verhaal Eva. Grappig dat mensen die zelf geen veganist zijn, soms doen alsof ze er wel alles over weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *