7 Comments

  1. Amen. Mijn 10 dagen zonder waren zo fijn. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken, de wereld draaide gewoon door en de vogels bleven fluiten! Ben ‘m een stuk minder gaan gebruiken en heb er een hoop apps vanaf gegooid. Als ik achter de computer zit zie ik het vanzelf wel, haha!

    • 10 dagen zonder lijkt me een hele opluchting ja! Als je dan uiteindelijk weer op facebook kijkt, kom je er vaak ook achter dat je helemaal niets hebt gemist.

  2. Ik ben het deels met je eens. Ik denk dat je telefoon onderdeel van je (mijn) realiteit is en hem niet zozeer verbreekt. Dat die realiteit niet altijd even productief is ben ik met je eens. Ik leg de mijne zo veel mogelijk in een la om de neiging die je beschrijft te onderdrukken. Zelfs dan schiet mijn hand onbewust over mijn bureau op zoek naar de telefoon…

    • Er is niets mis met het gebruiken van je telefoon (ik typ dit bericht er zelfs mee) en ik pleit ook absoluut niet voor een smartphone vrije wereld. Maar het is wel goed om je eens te realiseren hoeveel tijd je kwijt bent aan het gebruiken van je telefoon.

      • Klopt helemaal, hetzelfde vind ik gelden voor tv kijken/computer. Ik lees de laatste tijd steeds vaker over een wekelijkse techfree-day en het begint steeds aantrekkelijker te klinken. Zoals ik zei leg ik de mijne zoveel mogelijk in een la en dat levert al veel rust op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *