13 Comments

 1. Fantastische dingen, die menstruatiecups. En wat schrijf je er fijn over! Ik had zo’n artikel wel willen lezen voordat ik aan de cup begon, want zo worden toch wat taboes doorbroken. Ik hoop en denk dat je hier heel veel vrouwen mee gaat helpen 🙂

  • Desi

   Ahhh wat een lieve reactie Marianne! Ik hoop het ook. Ik vond het zelf zo eng om het te proberen en ik had er heel graag eerst meer over kunnen lezen. Maar ik kon dat zelf niet vinden. Dus hopelijk is dit het artikel wat twijfelende vrouwen over de streep kan trekken.

 2. Ik hoor er zo veel positieve verhalen over, en eigenlijk zou ik het ook wel willen proberen… Maar ik vind het zó’n naar idee, zo’n ding in je lijf. Maar goed, misschien moet ik me daar gewoon eens overheen gaan zetten, eigenlijk slaat dat nergens op.

  • Desi

   Ik vind het net zo naar als een tampon. En die zijn eigenlijk helemaal niet naar. Dus een menstruatiecup is ook niet naar 🙂 Maar ik snap wel dat je er bang voor bent, want het is nog best onbekend en er wordt weinig over gepraat. Maar ik weet haast zeker dat je ook fan wordt als je het gewoon probeert!

   • Ik vind tampons ook naar :p (maar dat komt misschien ook omdat ik daar bijna nooit genoeg voor bloed, dus weinig kans om eraan te wennen…) Maar ik ga er nog eens over nadenken.

 3. Wat een duidelijk overzicht! Hier krijg je vast wat lezers mee over de streep of überhaupt voor het eerst mee in aanraking (figuurlijk dan hé ;)).
  Ik heb er sinds een half jaar ook eentje, maar het gaat nog steeds niet helemaal vlekkeloos, haha. Waarschijnlijk heb ik een andere maat nodig, maar weet niet goed wat dan beter is. Ondanks een paar probleempjes gebruik ik hem nu alsnog liever dan tampons, dus als ik de perfecte heb gevonden, word ik zéker zo enthousiast als jij 😉

  • Desi

   Thanks! 😀
   Oei, ja het is ook wel eventjes wennen. Ik heb nu een andere cup en ik merk dat het daardoor (letterlijk) vlekkelozer gaat, dus een ander merk kan ook al uitmaken. Als je een beetje weet waar je precies last van hebt, dan kun je kijken naar een andere cup die dat probleem niet heeft. Of inderdaad accepteren dat het niet altijd helemaal werkt zoals je wilt 🙂

   • Het probleem is dat ik dat nou juist niet zo goed weet. Hij lijkt te groot, maar ik heb al een tienermaatje. Misschien moet ie steviger of juist zachter. Ik weet het niet zo goed. Tot die tijd accepteer ik inderdaad dat laatste 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *